Beste ouder(s), verzorger(s), 

De komende weken zullen we proberen zoveel mogelijk het onderwijs door te laten gaan. Natuurlijk wel in aangepaste vorm en zeker niet dekkend of volledig maar wel zo goed als het kan. Het onderwijsaanbod zal een mix worden van rekenen, (begrijpend) lezen, spelling en overige vakgebieden waarbij de nadruk zal liggen op herhalen en automatiseren.
De leerlingen krijgen papieren en digitale taken om thuis te maken. Dagelijks kan uw kind zo’n twee uur werken aan de opdrachten. De leerkrachten communiceren via Parro of mail welke dag/weektaak leerlingen moeten maken en zijn op hun werkdag beschikbaar om vragen van leerlingen en ouders te beantwoorden via de mail.

Om dit onderwijs op afstand te kunnen vormgeven hebben onze leerlingen materialen nodig. 
Op dinsdag 17 maart is de school van 7.30 uur tot 10.30 uur open voor ouders en leerlingen om deze materialen zoals boeken, schriften en kopieerbladen op te halen. 

In iedere klas ligt op de tafel van de leerling een pakket klaar. We willen u verzoeken om leerlingen van de bovenbouw zoveel mogelijk zelf de materialen op te laten halen. Zorg voor een grote en stevige tas. In de onderbouw kunnen ook volwassenen de spullen komen halen. Bij het ophalen van materialen geldt: de leerling / ouder komt naar school, houdt afstand van anderen, haalt het pakket in de klas op en gaat daarna direct naar huis. Als zelf ophalen niet haalbaar is, vragen wij u om iemand anders te regelen.

We verwachten dat de spullen voor iedere leerling morgen voor 10.30 uur worden opgehaald en dat de kinderen deze spullen na 6 april weer in dezelfde staat terugbrengen.

Om het onderwijs op afstand te verzorgen gaan we ook gebruik maken van de digitale middelen die ons ter beschikking staan. We gaan onder andere gebruik maken van Google Classroom, Basispoort en Gynzy. De leerkrachten kiezen welke programma’s passend zijn voor de betreffende jaargroep. Handleidingen van deze programma’s worden met u gedeeld ( zie de verschillende snelkoppelingen onderaan dit bericht). De bijbehorende codes worden, indien nodig, deze week door de leerkrachten aangeleverd. 

Wij doen een vriendelijk maar dringend beroep op alle ouder(s) / verzorger(s) en kinderen om er samen voor te zorgen, dat het onderwijsproces zo goed mogelijk door kan gaan in de bijzondere situatie waarin wij verkeren. 

Met vriendelijke groet,

Team De Caegh.

Inloggen Basispoort:
https://info.basispoort.nl/Thuis-inlog-CORONA/Info-voor-ouders-over-thuis-inloggen

Inloggen Google Classroom:
https://support.google.com/edu/classroom/answer/6072460?hl=nl&co=GENIE.Platform=Desktop


https://support.google.com/edu/classroom/answer/6020297

Inloggen Gynzy kids:

https://media.gynzy.com/attachment/documenten/ouderbrief-thuiswerken.docx