Welkom op onze kleurrijke school,

gelegen aan het Roerdompplein in Plan Noord, tussen de vestingwallen en de Kadijken.

Ons onderwijs:

Kinderen zijn van nature nieuwsgierig. Ze willen spelen en leren. Dit zie je in de glinstering van hun ogen. Ze hebben er zin in! Wij willen met ons onderwijs de nieuwsgierigheid van kinderen blijven prikkelen. 

Leren is gericht op de basisvaardigheden, lezen, taal en rekenen, en op de brede ontwikkeling; het leren kennen van jezelf en je omgeving. Leerlingen op de Hoeksteen ontdekken de wereld. 

Wij laten ieder kind leren door te ontdekken en onderzoeken wat het kan. En wat het nog kan leren. Hierin is ieder kind uniek en ontdekt het eigen talent.

School is een plaats waar we samenkomen en samen zijn. In een veilige omgeving leren we kinderen nieuwsgierig te zijn naar elkaar en om te zien naar anderen. 

We willen kinderen met een positief zelfbeeld en inzicht in hun eigen mogelijkheden toerusten voor hun verdere leven.    lees verder…

Nieuws

Trots!

Wat wordt er hard gewerkt door de kinderen! Op dit moment zijn al 47 ...  Lees verder

Agenda

Agenda

Hier kunt u de planning van de activiteiten en vakanties voor de ...  Lees verder

Leerling aanmelden

Wordt uw kind vóór 1 oktober 2021 vier jaar? Wilt u het dan binnenkort inschrijven?
Meld uw kind aan door een afspraak te maken met de directeur, Anita Bonnema. Contact

Nieuws

Lees en bekijk wat er zoal is gebeurd op de Hoeksteen! Hier vindt u een overzicht van alle foto’s en filmpjes op deze website.

Lees verder

Facebook

Basisschool de Hoeksteen is ook heel actief op Facebook. Voor de laatste nieuwtjes bezoekt u onze Facebook pagina.

Lees verder

SKO West-Friesland

De Hoeksteen is één van de 23 basisscholen van de Stichting Katholiek Onderwijs West-Friesland. Dagelijks zetten de ongeveer 475 medewerkers zich in voor ruim 4700 leerlingen op scholen in de gemeenten Enkhuizen, Medemblik, Opmeer en Koggenland.

Lees verder

Als school willen we een leer- en leefomgeving zijn, waarin iedereen zich optimaal kan ontwikkelen en wil presteren”.

De volgende kernwaarden verbinden wij aan bovenstaande visie:

Het ontwikkelen Onderwijsprofessionals Eigenheid van iedereen Kennisoverdracht Structuur in een doorgaande lijn Team met aandacht voor zorg Een veilige omgeving Een sociale omgeving Nieuwe uitdagingen

Contact

Roerdompplein 9
1602RW Enkhuizen

T: 0228- 313 662
E: directie.dehoeksteen@skowf.nl

© 2016. SKO West-Friesland. Niets uit deze uitgave mag worden gekopieerd of hergebruikt op enigerlei wijze, zonder voorafgaande