De Dobbelsteen

Orthopedagogisch dagcentrum de Carrousel, één van de voorzieningen van Esdégé-Reigersdaal, heeft een klas binnen de Hoeksteen: ‘de Dobbelsteen’.

Sinds mei 2015 komen er ongeveer zes kinderen met een verstandelijke of meervoudige beperking hier naar school. De kinderen op de Dobbelsteen hebben de schoolgaande leeftijd. Kinderen kunnen bij ons blijven tot ongeveer 12 jaar. Op dit moment bestaand onze groep uit zes kinderen, tussen de 4 en 9 jaar.

Binnen de school hebben we ons eigen rustige lokaal. Vanuit ons lokaal wordt er gekeken naar wat het kind nodig heeft om zich optimaal te kunnen ontwikkelen. We werken met een vast week- en dagprogramma. Het dagprogramma wordt voor elk kind inzichtelijk gemaakt. Dit kan zijn doormiddel van een pictogrammenbord, foto’s of verwijzers. Hierbij speelt de communicatie ook een belangrijke rol. Iets waar we op de Dobbelsteen veel aandacht voor hebben. Wanneer je (nog) niet kunt praten is jezelf duidelijk kunnen maken, en ook de ander begrijpen, belangrijk. Naast het gebruik van pictogrammen, foto’s en verwijzers maken we zo veel mogelijk gebruik van ondersteunende gebaren.

De dag bestaat bij ons uit vaste momenten. Er zijn groepsactiviteiten en individuele activiteiten. Naast dat we veel leren van de groepsactiviteiten, zoals bij sensopathische activiteiten, muziek, gymmen, koken en knutselen, leren we ook aandacht voor elkaar te hebben, wachten en delen. Tijdens de individuele activiteiten staat persoonlijke doelen van het kind centraal. Dit kan voor ieder kind iets anders zijn. Aandacht voor het individu vinden we belangrijk.

Op de Dobbelsteen staat integratie met de kinderen van de basisschool voorop. Voor elk kind gaan we zoeken naar mogelijkheden om mee te doen met kinderen van de peuterspeelzaal of de basisschool. Dat kan zijn door erbij te zijn en te kijken, maar ook door bijvoorbeeld actief mee te doen. Zo spelen de kinderen van de Dobbelsteen samen buiten met de kinderen van de basisschool. Mee doen in een klas van de basisschool behoord tot de mogelijkheden. Bijvoorbeeld een gymles, muziek maken of een uurtje mee draaien in de klas. Maar niet alleen onze kinderen komen in de klas bij de kinderen van de basisschool, er komen ook geregeld basisschool kinderen bij ons op bezoek.
Op de Dobbelsteen leren we samen met elkaar en van elkaar! Ieder kind is uniek!

Leerkracht


Karin Pater
Leerkracht De Dobbelsteen op maandag, woensdag en donderdag

Elyse Wagenaar
Leerkracht De Dobbelsteen op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag

Linda Bakker
Leerkracht De Dobbelsteen op maandag, dinsdag en vrijdag

Vakanties

Een overzicht van alle vrije dagen…

Alle vakanties »

Contact

RKBS “de Hoeksteen
Roerdompplein 9
1602 RW Enkhuizen

T: 0228 313662

Alle contact gegevens »

Agenda

  • Nieuwsbrief

    In de nieuwsbrief vindt u de actuele agenda… Lees verder »

Contact

Roerdompplein 9
1602RW Enkhuizen

T: 0228- 313 662
E: directie.dehoeksteen@skowf.nl

De Hoeksteen
Roerdompplein 9
1602 RW Enkhuizen

© 2016. SKO West-Friesland. Niets uit deze uitgave mag worden gekopieerd of hergebruikt op enigerlei wijze, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming.
Concept & Realisatie: Eyefun, Amsterdam