Welkom op de website van basisschool De Overhaal!

Komt u de school van binnen bekijken?

(in verband met de Coronamaatregelen dient u voor een bezoek een afspraak te maken)

Tot ziens op de Overhaal!

Volg ons op www.facebook.com/DeOverhaal

Nieuws

Agenda

Leerling aanmelden

Wilt u uw kind aanmelden? Vul dan het volgende formulier in en wij nemen contact met u op.Aanmelden

Kalender

De kalender bevat vooraf geplande activiteiten. Voor het laatste nieuws verwijzen wij u naar onze digitale nieuwsbrief, website of sociale mediasites.

Lees verder

Schoolgids

De schoolgids is er voor ouders die bezig zijn met het kiezen van een school voor hun kind èn voor ouders die bij ons al een kind of meerdere kinderen op school hebben.

Lees verder

SKO West-Friesland

De Overhaal maakt onderdeel uit van ‘Stichting Katholiek Onderwijs West-Friesland’.

Lees verder

Een stukje historie over de schoolnaam

De naam ‘Overhaal’ is een verwijzing naar de plaatselijke ‘overhaal’ die op een steenworp afstand tot circa 1950 in gebruik was. Een overhaal was een verbinding over land tussen twee sloten of vaarten. Door middel van een lorrie werd het tuinders mogelijk gemaakt om via rails over de rijweg, van de ene in de andere polder te komen.

De Overhaal is in 1974 als een zesklassige lager school gebouwd. Nog tijdens de bouw in 1975 volgde een uitbreiding met twee lokalen voor kleuters. Daarmee werd het, bij de opening op 20 augustus 1975, een echte basisschool; kleuter- en lager onderwijs onder één dak. In de loop der jaren zijn er verschillende verbouwingen geweest. Om plaats te kunnen bieden aan alle leerlingen vanwege een groeiend leerlingenaantal. Bij een andere verbouwing werd vooral gelet op het verhogen van het comfort (isolerende beglazing, mechanische ventilatie) .

Sinds 2008 wordt gesproken gesproken over de mogelijkheid van een ‘brede school’ in Avenhorn; een nieuw gebouw dat onderdak biedt aan zowel katholiek als openbaar onderwijs en kinderopvang. Er ligt inmiddels een ontwerp, dat een stap in de goede richting zet, zeker gelet op toekomstgericht onderwijs. We hopen over zo’n anderhalf jaar onze intrek te nemen in het nieuwe kindcentrum. Tot die tijd genieten wij van het ruime en speels ingerichte gebouw waarin wij onze leerlingen kwalitatief goed onderwijs bieden.

De Overhaal

Contact

Het Veer 84
1633 HE Avenhorn

Postbus 3
1633 ZG Avenhorn

T: 0229-542125
E: directie.overhaal@skowf.nl

De Overhaal
Het Veer 84
1633 HE Avenhorn

© 2016. SKO West-Friesland. Niets uit deze uitgave mag worden gekopieerd of hergebruikt op enigerlei wijze, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming.
Concept & Realisatie: Eyefun, Amsterdam