Welkom op de Jozefschool!

Ons schoolmotto is ‘Wij leren niet voor school, maar voor het leven’.
Op onze school staat de leerling centraal en team van de Jozefschool geeft met veel passie het onderwijs dat het beste past bij wat het kind nodig heeft.
Kernwoorden hierbij zijn:
Samen
De Jozefschool staat met kinderen, medewerkers, ouders en partners in verbinding en zorgt ervoor dat kinderen gezien worden. Waar kinderen samen spelen en lerend spelen.
Vorming en ontwikkeling
Persoonsontwikkeling van kinderen staat centraal, evenals het verwerven van kennis en vaardigheden.
Eigenaarschap
Kinderen kunnen zelf keuzes maken, ontdekken wie ze willen & kunnen zijn en talenten ontwikkelen.
Plezier
Alle kinderen gaan met plezier naar de Jozefschool en voor ouders en medewerkers voelt het als thuis.
Geborgenheid
Door het creëren van een veilige omgeving voor de kinderen met rust, structuur en duidelijke afspraken zorgt de Jozefschool voor geborgenheid. Binnen deze heldere structuur en afspraken krijgen en voelen kinderen ruimte om keuzes te maken. 

 

Wilt u meer over onze school weten? Bekijk deze site, onze scholen op de kaart-website, of maak een persoonlijke afspraak met Debora Davidzon of Emilie Smit (directie Jozefschool)
T: 0229-54 15 03 U bent van harte welkom op de Jozefschool!

 

Nieuws

Nieuwsbrief 8

Nieuwsbrief 8, april 2021 StudiemiddagOp maandagmiddag 17 mei is er ...  Lees verder

Agenda

Leerling aanmelden

Wilt u uw kind aanmelden? Wij geven u graag een rondleiding in onze school.

Bel 0229 541503 voor een afspraak met Debora Davidzon of Emilie Smit.
Aanmelden

Organisatie

De Jozefschool bestaat uit ongeveer 350 kinderen en hun ouders en 35 personeelsleden. De school maakt deel uit van SKO West-Friesland en samenwerkingsverband de West-Friese Knoop.

Lees verder

Schoolgids

Download hieronder de schoolgids 2020-2021

schoolgids 2020-2021

 

Lees verder

SKO West-Friesland

Onze school maakt onderdeel uit van Stichting Katholiek Onderwijs West-Friesland (SKO West-Friesland) De SKO West-Friesland is verantwoordelijk voor het onderwijs op 23 basisscholen in West-Friesland. De scholen zijn gelegen in de gemeenten Koggenland, Opmeer, Medemblik en Enkhuizen.

Lees verder

Een stukje historie over de schoolnaam

De Jozefschool is een katholieke school voor basisonderwijs. De naam Jozef is al sinds 1921 verbonden met het katholiek onderwijs in de Goorn. De eerste school met die naam stond op de plek waar de huidige Dwingel begint. In 1950 werd er een tweede lagere school geopend: De Sint Agnes. Dertien jaar stonden er een een meisjes- naast een jongensschool op geringe afstand van elkaar. Vanaf 1963 zaten jongens en meisjes weer door elkaar. In 1975 werd de Overhaal in Avenhorn gesticht. Hierdoor was de oude Jozefschool overbodig geworden en kon deze afgebroken worden. Maar de naam kwam terug in 1985. Toen werden de kleuterscholen Rosa en Dikkertje Dap samen met de Agnesschool weer Jozefschool. Het huidige schoolgebouw is opgeleverd in 1980 en biedt naast basisonderwijs ook plek voor peuterspeelzaal Duimelot. Op dit moment wordt er een nieuwe school gebouwd, waar de scholen van Avenhorn, De Goorn en Berend Botje hun intrek in gaan nemen.

Jozefschool de Goorn

Contact

Dwingel 6
1648 JM De Goorn

T: 0229 – 54 15 03

Jozefschool de Goorn
Dwingel 6
1648 JM De Goorn

© 2016. SKO West-Friesland. Niets uit deze uitgave mag worden gekopieerd of hergebruikt op enigerlei wijze, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming.
Concept & Realisatie: Eyefun, Amsterdam