Corona
We zien de laatste tijd dat veel ouders aan de wegkant van school blijven staan om nog even te zwaaien naar hun kind(eren). We begrijpen dat dit leuk is en dat u zo even ‘in de klas’ kan kijken. Om voor iedereen genoeg loopruimte op afstand te behouden, willen wij u vragen om na het wegbrengen van uw kind(eren) direct weg te gaan bij school.

Verder merken wij dat er soms onduidelijkheid is over wat er in individuele gevallen wordt geadviseerd. Dit zowel aan gezinnen, personeel en school. Er zijn richtlijnen van het RIVM, de GGD, het ministerie van onderwijs en de protocollen voor het basisonderwijs. Wij volgen het protocol voor het basisonderwijs en de GGD. Omdat elke geval anders is en de richtlijnen/protocollen regelmatig veranderen, is de informatie die wij delen met ouders en personeel steeds anders.

Sinterklaas
Wat hebben we vandaag een leuk Sinterklaasfeest gehad! Sinterklaas en drie Pieten waren in de Koggehal en daar mochten alle groepen op bezoek komen. Daarna konden de kinderen, samen met de Pieten, een gymparcours doen.

Even wat drinken en een zakje pepernoten en dan naar de schatkamer. Wat konden de kinderen uit veel en verschillende cadeaus kiezen. In de klassen werden allerlei quizzen, spelletjes en circuits gedaan.
Wij willen de ouderraad en de Sintcommissie bedanken dat zij dit Sinterklaasfeest (in overleg met de veiligheidsregio en de Koggehal) zo goed hebben kunnen organiseren met de geldende Corona regels.

Omdat de kinderen in het weekend al lekker met hun cadeautjes van Sint kunnen spelen en vanwege de Corona maatregelen mogen de kinderen maandag geen cadeautjes mee naar school.

Bussen BSO
Kinderen die naar de buitenschoolse opvang gaan worden vaak opgehaald met een grote bus. Het is voor deze bus lastig om ergens veilig te kunnen parkeren. De bus parkeert op de parkeerstrook langs de weg voor de school. Wij willen u vragen om daar uw auto niet te parkeren. Zo houden we de verkeerssituatie veilig voor iedereen.

Bag2school

We hebben samen 918 kilo aan kleding etc. opgehaald.Dit betekent dat wij 275,40 euro ontvangen. We gaan in overleg met de leerlingenraad hoe we dit geld kunnen besteden aan bijvoorbeeld buitenspeelgoed of misschien hebben zij nog een goed idee.
Iedereen bedankt voor het brengen van oude kleding etc.!

Traktaties
Wij vinden op school dat een verjaardag of een feest een bijzonder moment is dat niet dagelijks voorkomt en dat het dus mogelijk moet zijn om aan de kinderen een traktatie te geven. Wij zien de laatste tijd dat de traktaties groter worden en er soms nog een cadeautje bij de traktatie wordt toegevoegd.  Wij willen u vragen om 1 ding te te trakteren. Kijk voor leuke en gezonde traktaties eens op voedingscentrum.nl

Kerst
We zijn alweer bezig met de plannen op school voor Kerst. Hier een overzicht van de activiteiten rond de Kerst:

Vrijdag 11 december “Foute Kerstdag”
Heb je leuke Kerstversiering, onesie of een foute Kersttrui of kun je iets lenen? Trek het aan op foute Kerstdag! 

Donderdag 17 december:
Dit jaar vieren wij samen met de leerlingen een Kerstontbijt. Vanwege corona mogen alle leerlingen zelf een ontbijt trommeltje meenemen. In dit trommeltje kunt u bijvoorbeeld een broodje in de vorm van een kerstboom/ster doen, fruit, groente of misschien ontbijtpannenkoekjes.

Vanuit school/OR wordt er aan het einde van de ochtend ook nog wat lekkers aan alle leerlingen aangeboden. 

Uw kind neemt voor deze dag mee naar school: 

  • een trommeltje met een lekker ontbijt + drinken
  • eten en drinken voor rond 10.00 uur. 

Alle leerlingen zijn donderdag 17 december en vrijdag 18 december om 12.00 uur uit. 

Groeigids-app: Chat voor ouders met jonge kinderen
Voor ouders die een kindje verwachten en/of kinderen hebben in de leeftijd 0 tot 6 jaar is er nu de Groeigids-app. Via deze app kun je eenvoudig en anoniem je vragen stellen door middel van een chat aan een jeugdverpleegkundige van de GGD! Heb jij vragen over opvoeden of opgroeien en is je kind 0 tot 6 jaar oud? Dan zitten jeugdverpleegkundigen voor je klaar om jouw vragen te beantwoorden op de werkdagen van 08.00-17.00 uur. Op dinsdag en donderdag tot 20.30 uur. 

De app is eenvoudig te installeren via de appstore en is als volgt te herkennen: 

Kijk ook eens op www.ggdhollandsnoorden.nl voor meer informatie over wat onze medewerkers van de Jeugdgezondheidszorg voor jou en je kind(eren) tot 18 jaar kunnen betekenen. Of bel tijdens kantooruren met het algemene telefoonnummer van GGD Hollands Noorden 088-01 00 550. Wat je vraag ook is, we staan graag voor je klaar!

Agenda
donderdag 10 december Groep 8 vuurwerk les Halt
vrijdag 11 december Foute Kerstdag
maandag 14 december Start lichtjes lezen week
donderdag 17 december Kerstontbijt
Alle kinderen om 12.00 uur uit
(’s avonds geen Kerstviering)
vrijdag 18 december Alle kinderen 12.00 uur uit
zaterdag 19 december t/m 3 januari Kerstvakantie
maandag 4 januari Weer naar school