Nieuwsbrief 5,  januari 2021

Corona
Er zijn alweer 3 weken thuisonderwijs voorbij. Wij missen de kinderen wel hoor! Wat doet iedereen, de kinderen, maar ook de ouders, opa’s, oma’s, oppas, buren etc. ontzettend zijn best!
We zien ook dat het thuisonderwijs geven aan kinderen voor veel mensen best lastig is. Hoe combineer je je werk, zorg en het onderwijs. En wat voor de één werkt, werkt voor de ander niet.  Kijk vooral wat past in uw eigen situatie. Lukt er iets niet, dan kunt u contact opnemen met de leerkracht of de directie.
Verder is het ontzettend leuk om zoveel foto’s te zien van kinderen die thuis aan het werk zijn en hoe de kinderen tijdens de meets mee doen met de les of  gewoon even lekker met elkaar aan kletsen zijn.

Administratie dagen 
Op vrijdag 5 februari en maandag 8 februari staan er administratie dagen gepland.
We hebben, in overleg, met de medezeggenschapsraad (MR), besloten de administratie dagen te verschuiven naar een later moment. Wanneer de scholen weer open zijn, zullen wij gaan kijken naar nieuwe data voor de administratie dagen, het rapport en de oudergesprekken. Wij laten u dit dan zo snel mogelijk weten.
Op vrijdag 5 februari krijgen de kinderen thuisonderwijs en we hopen dat we op maandag 8 februari open zijn en we alle kinderen weer op school zien.

Ouderpanel
Afgelopen dinsdagavond hebben wij weer een ouderpanel avond gehad. We hebben het over het thuisonderwijs gehad. Wat gaat er goed en wat kan er beter. De tips en tops die we hebben gekregen hebben wij met het team besproken. Verder hebben we het over het brengen van kinderen naar school en het ophalen van kinderen van school  in het nieuwe gebouw volgend schoolgebouw gehad. De ideeën hierover nemen wij mee in ons overleg met de directies van de andere scholen en de kinderopvang.

Oproep
Wij zijn op zoek naar moppenboeken en informatieve leesbladen zoals Freek Vonk of kidsweek voor de kinderen van de bovenbouw. 
Mocht je thuis nog iets hebben liggen en al gelezen, dan willen wij het graag hebben. Je kan mailen naar directie.jozefschooldegoorn@skowf.nl 

Online media en kinderen. Een hele uitdaging voor ouders
GGD Hollands Noorden biedt op donderdag 28 januari 2021 van 20.30-21.15 uur de online lezing ‘Uw kind op internet? Van schermtijd tot TikTok’ aan.

Ouders krijgen praktische en concrete opvoedtips. Sociale media hebben een grote aantrekkingskracht, niet alleen op kinderen…ook ouders brengen veel tijd door achter een scherm. Tijdens de online lezing neemt Bamber Delver, expert op het gebied van kind en media, ouders mee in de digitale belevingswereld van kinderen. Ze krijgen een goede indruk van wat kinderen ervan kunnen leren en waar ouders op moeten letten. Ook reikt Bamber tips en handvatten aan hoe je als ouder kunt omgaan met de uitdagingen die dit met zich meebrengt.

Ouders/verzorgers kunnen zich aanmelden via de website van GGD Hollands Noorden, bij onderdeel cursussen.


Agenda
vrijdag 5 februari
Administratiedag wordt verplaatst. Er wordt deze dag thuisonderwijs gegeven.

maandag 8 februari
Scholen weer open?

dinsdag 9 februari
Nieuwe ouders voor kinderen die in 2021 en 2022 4 jaar worden, kunnen een afspraak maken met de directie.

dinsdag 16 februari
Het rapport gaat op een later moment met de kinderen mee.

donderdag 18 februari
Oudergesprekken gezamenlijke avond worden verplaatst.

vrijdag 19 februari
Carnaval vieren, dit hangt af van de dan geldende maatregelen.

‘Wees lief voor jezelf en elkaar en meer dan je best.. kan je niet doen!’.