Nieuwsbrief 9,  juni 2019

Nieuwbouw
Op dinsdag 14 mei heeft de architect met kinderen uit groep 4/5/6/7 van de Overhaal, de Ieveling en de Jozefschool gesproken. Uit elke groep was 1 leerling gekozen die samen met de kinderen opmerkingen hadden opgeschreven voor de architect.
Het was ontzettend leuk om te zien hoe de kinderen met elkaar en de architect in gesprek gingen.

Dave, Wesley, Anne en Paulien
Aan het eind van dit schooljaar nemen wij afscheid van Dave, Wesley, Anne en Paulien. Dave gaat op een andere school van SKO West-Friesland als onderwijsassistent werken.
Anne gaat naar de St Bernadette in Zuidermeer als leerkracht  werken en Paulien gaat als leerkracht en intern begeleider op een andere school van SKO West-Friesland werken.
Wij willen Dave, Wesley, Anne en Paulien bedanken voor hun enthousiasme en inzet voor de Jozefschool en wensen ze veel plezier en succes op hun nieuwe school.

Welkom
Volgend schooljaar verwelkomen wij een aantal nieuwe collega’s op onze school. Jamie de Hart en Josephine Hertog komen ons team versterken. Josephine zal de eerste maanden met zwangerschapsverlof zijn. Marlies van Oosten zal haar deze maanden vervangen, zij heeft al vaker bij ons op school ingevallen.

Annemarie
Annemarie gaat na dit schooljaar met pensioen. Op 28 juni nemen wij ‘afscheid’ van Annemarie. Op donderdag 11 juli heeft Annemarie een verrassing voor alle kinderen van de Jozefschool. Ouders kunnen Annemarie bedanken/gedag zeggen op donderdag 11 juli van 15.00 uur tot 15.30 uur.
Wij willen Annemarie bedanken voor haar jarenlange inzet en enthousiasme voor de Jozefschool en wensen haar veel plezier en geluk voor de toekomst.

Groepsindeling 2019-2020
groep 1/2a Chantal
groep 1/2b Rian
groep 1/2c Jamie (doet de hele week deze groep zolang Yvonne er niet is)
groep 1/2d Roswitha
groep 3a Margreeth (ma,di en woe om de week) en vacature
groep 3b Ester (ma, di en woe om de week) en Gonnie (woe om de week, do en vrij)
groep 4a Moniek (ma, di en woe om de week) en Loes (woe om de week, do en vrij)
groep 4b Manon
groep 5a Marloes (ma, di) en Sanne (wo, edo en vrij)
groep 5b Karin (ma en di) en Marlies (woe, do en vrij)
groep 6a Cindy (ma, di en woe) en Thea (do en vrij)
groep 6b Didi en Ineke (één dag, nog niet bekend welke dag)
groep 7 Marisca (ma, di en woe), Sharon (hele week) en Josephine (do en vrij)
groep 8 Jos, Jona en Marijke (werkdagen nog niet bekend)

Op dit moment zijn we nog bezig de kinderen in te delen in de 4 kleutergroepen en in de 2 groepen 3. Bij het indelen van de kinderen kijken wij naar vriendjes/vriendinnetjes, verhouding groep 1 en groep 2 kinderen, verhouding jongens en meisjes, kinderen die extra zorg nodig hebben etc.
De ouders van de betreffende groepen krijgen over de indeling van deze groepen binnenkort een mail.

De huidige groepen 3 t/m 5 blijven gelijk van samenstelling. Groep 3a wordt 4a, groep 3b wordt 4b etc. De toekomstige groep 7 en 8 vormen net als afgelopen jaar één grote groep die zich steeds op een andere manier verdeelt over de twee lokalen.

Uitslag vragenlijsten
Wij hebben u op 19 maart gevraagd een vragenlijst in te vullen over hoe u onze school ervaart.
We zijn erg blij dat 44% van de ouders de vragenlijst hebben ingevuld. U beoordeelt onze school met een 7,0. De volledige uitslag van de vragenlijst vindt u hier.
De onderdelen die een laag cijfer hebben gekregen, zullen wij in een ouderpanelavond terug laten komen, zodat wij weten welke verbeteringen we kunnen doorvoeren.
Ook de leerlingen van groep 6, 7 en 8 hebben een tevredenheidsvragenlijst ingevuld. Zij geven onze school een 8,2. De gegeven cijfers liggen heel dicht bij elkaar. We gaan de uitslag nog bespreken in de leerlingenraad. De volledige uitslag van deze vragenlijst vindt u hier.

Eindtoets
Dit schooljaar hebben wij de Route 8 eindtoets afgenomen. U heeft wellicht in het nieuws gehoord dat de adviezen die bij deze toets werden gegeven in eerste instantie niet klopte. Gelukkig hadden wij op dat moment de adviezen nog niet meegegeven. Wij hebben ivm de kermis de toets later afgenomen. De onderwijsinspectie gebruikt de uitslag van deze toets om de kwaliteit van ons onderwijs te beoordelen. De schoolscore op de Route 8 toets is dit jaar 215,4. De onderwijsinspectie geeft voor onze school een ondergrens van 206 aan. We hebben dus ruim boven de ondergrens gescoord, hier zijn wij erg blij mee!

Kledinginzamelactie Bag2school
De opbrengst van de kledinginzamelactie van Bag2school was 740 kilo = 222,00 euro.
De leerlingenraad heeft voor dit mooie bedrag buitenspeelgoed uitgezocht. Deze week komt het speelgoed binnen en zal de leerlingenraad het aan de klassen laten zien.
Bedankt voor jullie bijdrage!

Leerlingenraad
De leerlingenraad heeft de afgelopen periode gekeken welk buitenspeelgoed ze graag willen hebben. Inmiddels is dit besteld. Klik hier voor de verslagen van de leerlingenraad.

Judith
Judith is een aantal weken niet op school geweest. Judith haar man heeft nierfalen en wordt hiervoor behandeld en moet dialyseren. Judith is nu af en toe op school om wat werkzaamheden te doen. De kinderen die Rekensprint krijgen van Judith hebben dit een aantal weken niet gehad. We zijn nu aan het kijken of de leerkrachten dit kunnen oppakken.

Schoolreis
Het schoolreisje is dit jaar op donderdag 27 juni. We gaan gezellig met de groepen 3 t/m 7 naar Familiepark Drievliet in Den Haag.
De kinderen verzamelen die dag om 8.15 uur in de klas, zodat de bussen om 8.30 weg kunnen rijden. We zullen rond 17.00 uur terug zijn in de Goorn. We hebben het verkeer niet in de hand, dus het kan iets eerder of later worden.
De bussen zullen op de parkeerplaats voor de sporthal/het zwembad parkeren i.v.m. de veiligheid met in- en uitstappen. In overleg met de gemeente wordt de parkeerplaats daarom afgesloten. Namens de verkeersouder Raymond Bakker willen wij u vragen deze dag gebruik te maken van de parkeerplaats bij de Chinees.  Wilt u zo vriendelijk zijn uw kind zoveel mogelijk lopend of met de fiets weg te brengen? Alvast bedankt.
Heeft uw kind last van wagenziekte? Geef dit even door aan de leerkracht.
De kinderen krijgen van hun eigen leerkracht een uitnodiging met meer informatie.
Wellicht ten overvloede; de kinderen mogen natuurlijk een snoepje mee, gezinsverpakkingen worden echter ingenomen.

We hopen op mooi weer en een fantastische dag!

Groet,
De schoolreiscommissie

Jeugdopleiding RKEDO houdt open huis!
Het huidige seizoen nadert zijn einde en RKEDO is al druk bezig met het volgende seizoen. In dat kader houdt de jeugdopleiding van onze club, onder meer bekend om haar florriserende damestak, open huis voor alle jongens en meiden uit de regio die graag extra willen trainen.
Binnenkort stelt onze club de deuren open voor alle jongens en meiden die eens bij een andere vereniging in de keuken willen kijken. RKEDO heeft een groot aantal goed opgeleide en enthousiaste trainers die voor jeugdspelers in alle leeftijden een geweldige training kunnen organiseren
Het is de bedoeling dat geïnteresseerden een keertje meetrainen met de gebruikelijke trainingsavonden. Geheel vrijblijvend en uiteraard kosteloos. Deze mogelijkheid is er het gehele seizoen. Opgeven kan bij de hoofd jeugdopleiding, Kevin Vreeker, via +31611492800 en kevin_vreeker@hotmail.com.

Wij zien je graag binnenkort tegemoet op ons mooie complex ’Sportpark De Krom’. Tot dan!

Agenda
donderdag 6 juni alle kinderen ‘s middags vrij
maandag 10 juni Tweede Pinksterdag > alle kinderen vrij
woensdag 12 juni nationale buitenspeeldag
vrijdag 21 juni talentviering groep 3a, 4a, 5a, 6a, 7a en 8
groep 1/2 schoolreisje
maandag 24 juni informatieavond groep 7 kamp (groep 8 volgend
schooljaar)
donderdag 27 juni schoolreisje groep 3 t/m 7
vrijdag 28 juni studiedag > alle kinderen vrij
maandag 1 juli studiedag > alle kinderen vrij
donderdag 4 juli rapport mee
vrijdag 5 juli talentviering groep 1/2a, 1/2b, 1/2c, 1/2d, 3b, 4b, 5b, 6b
en 7b
dinsdag 9 juli eindmusical groep 8
vrijdag 12 juli laatste schooldag, alle kinderen ‘s middags vrij