Opvang

Voor- en Naschoolse Opvang
De Jozefschool heeft een convenant gesloten met de Stichting Kinderopvang in de gemeente Koggenland (SKIK). Ook met kinderopvang Berend Botje hebben wij een samenwerking. Zij verzorgen de Naschoolse Opvang in Avenhorn.
De Voorschoolse Opvang wordt vier ochtenden vanaf 7.00 uur verzorgd binnen ons schoolgebouw door SKIK.

Buitenschoolse opvang (BSO)
De buitenschoolse opvang wordt georganiseerd door Stichting Kinderopvang Koggenland (SKiK). Bij de BSO kunnen basisschoolkinderen na school en in de vakanties terecht. Ook op extra vrije dagen is de BSO open.

BSO bij SKiK

Uw kind kan op schooldagen na schooltijd terecht tot 18.00/18.30u. Er wordt rekening gehouden met de verschillende schooltijden van de scholen in Koggenland. De buitenschoolse opvang is 51 weken per jaar geopend met uitzondering van enkele dagen. In december is de opvang een week gesloten, tussen 24 december en 1 januari. De sluiting en evt. extra sluitingsdagen worden aan het begin van het jaar bekend gemaakt.

De kinderen worden na school door een pedagogisch medewerker van school gehaald.  De buitenschoolse opvang biedt de kinderen zorg, onderdak, gezelligheid, huiselijkheid en veiligheid. Buitenschoolse opvang is geen verlenging van de schooldag: het is voor de kinderen vrije tijd. Het is een plaats waar ze na school lekker kunnen spelen en leuke dingen kunnen doen. In de vakanties worden rond een thema allerlei activiteiten georganiseerd en soms ook  uitstapjes gemaakt. En heel belangrijk: het is een plaats waar kinderen zich thuis voelen en waar ze een pedagogisch medewerker vinden die de kinderen kent.

Locaties BSO

In Avenhorn/ De Goorn beschikt SKiK over 2 locaties waar buitenschoolse opvang wordt geboden

 • De Krekel, Buitenroede 10 in Avenhorn

De Krekel is gehuisvest in een nieuw gebouw aan de rand van het dorpsbos. Er is veel ruimte in en om het gebouw. Dagelijks kan de gymzaal gebruikt worden voor diverse spelvormen. Buiten kunnen de kinderen veilig spelen op het, rondom van een hek voorzien, verharde terrein. Er is ruimte om te tuinieren, er kunnen moestuintjes aangelegd worden en er kan gevist en gevaren worden.

 • Pinokkio, De Tocht 1a in Avenhorn

De jongste kinderen van BSO De Krekel (4 tot 5,5 / 6-jarigen) gaan naar deze locatie.

Meer informatie en aanmelden

Meer informatie kunt u vinden op onze website www.skikkoggenland.nl

Ook kunt u een informatiepakket aanvragen via telefoonnummer 0229 54 21 27 of info@skikkoggenland.nl

BSO Berend Botje: actief, gezellig en uitdagend
Berend Botje vindt het belangrijk dat kinderen zich in hun vrije tijd thuis voelen. Kinderen kunnen bij ons op de bso vrij spelen en doen waar ze zelf zin in hebben. Onze pedagogisch medewerkers zijn getraind om goed naar de kinderen te kijken en luisteren. Zij spelen met activiteiten in op wat er bij de kinderen leeft en waar zij behoefte aan hebben. Dit kan rustig een boekje lezen zijn, lekker actief buitenspelen of meedoen aan een uitdagend project of thema. Bij Berend Botje beleven kinderen een gezellige en leerzame tijd.

Onze locatie in De Goorn

BSO Berend Botje De Goorn zit op een mooie, centraal gelegen locatie, op loopafstand van de Jozefschool. Het kindercentrum, waar ook het kinderdagverblijf van Berend Botje is gevestigd, is ruim en licht. De kleurrijke groepsruimtes liggen rond een centrale speelhal met een kinder-kookcafé, een knutselatelier en een timmerruimte. Er is ook een grote natuur-ontdektuin waar de kinderen zich heerlijk kunnen uitleven.

51 weken per jaar open
De BSO is 51 weken per jaar op werkdagen geopend van 7:00 tot 18:30 uur. Ook tijdens de schoolvakanties is de bso geopend. We organiseren dan allerlei leuke sport- en spelactiviteiten.

Informatie
Wilt u meer informatie over BSO Berend Botje De Goorn? Kom gerust eens bij ons binnenkijken. Iedere vrijdag bent u tussen 9:30 en 11:00 uur van harte welkom voor een persoonlijke rondleiding. U kunt ook bellen voor een afspraak via (088) 2337 000. Meer informatie vindt u op www.berendbotje.nl.

Nieuws

 • Nieuwsbrief 7

  Nieuwsbrief 7, april 2021 PasenVandaag hebben alle groepen in de eigen ...  Lees verder »

 • Nieuwsbrief 6

  Nieuwsbrief 6,  februari 2021 Weer op school!Wat was het fijn om ...  Lees verder »

 • Nieuwbrief Kindcentrum Avenhorn-De Goorn 7-1-2021

  Beste ouder(s), verzorger(s) van basisschool de Overhaal, de Ieveling, ...  Lees verder »

Schoolvakanties

Wilt u weten wanneer de eerstvolgende vakantie is? Klik op de link hieronder!

Alle vakanties »

Contact

Jozefschool De Goorn
Dwingel 6
1648 JM De Goorn
T: 0229 – 54 15 03

Alle contact gegevens »

Jozefschool de Goorn

Contact

Dwingel 6
1648 JM De Goorn

T: 0229 – 54 15 03

Jozefschool de Goorn
Dwingel 6
1648 JM De Goorn

© 2016. SKO West-Friesland. Niets uit deze uitgave mag worden gekopieerd of hergebruikt op enigerlei wijze, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming.
Concept & Realisatie: Eyefun, Amsterdam