Over onze school

Het team van de Jozefschool de Goorn geeft met veel passie en plezier onderwijs aan 353 leerlingen (1 oktober 2019). Het schoolmotto ‘Wij leren niet voor school maar voor het leven’, is voelbaar. Wie de Jozefschool binnenloopt, beleeft de wereld van buiten en de warmte en openheid die er binnen is.  De Jozefschool wil door kwalitatief goed onderwijs het kind een sterke basis bieden voor zijn verdere ontwikkeling. Uitgangspunt van onze school is het geven van onderwijs dat zich richt op zelfstandigheid en persoonlijke verantwoordelijkheid van het kind. Het onderwijs beoogt een brede ontwikkeling van de leerlingen. Dat betekent dat het zich richt op:

 • de emotionele en verstandelijke ontwikkeling,
 • het tot ontwikkeling brengen van hun creativiteit en het verwerven van sociale, culturele en lichamelijke vaardigheden.

Het team van de Jozefschool, wat bestaat uit 35 personeelsleden, geeft met hart en ziel onderwijs dat het beste​ past bij wat uw kind nodig heeft.
De Jozefschool werkt volgens de principes van vernieuwingsonderwijs. Elementen van verschillende vernieuwende onderwijsvormen zijn verwerkt in ons lesaanbod. Denk aan vieringen uit het Jenaplan-onderwijs, de dag en weektaken uit het Daltononderwijs, coöperatieve werkvormen, meervoudige intelligentiecircuits van Gardner en de thematafel uit het ontwikkelingsgericht onderwijs. Er wordt dus niet gewerkt volgens de dwingende kenmerken van één systeem. Onze school speelt in op behoeftes van leerlingen, denkt in mogelijkheden en handelt vanuit een eigen visie.

Nieuws

 • Nieuwsbrief 8

  Nieuwsbrief 8, juli 2020 Schooljaar voorbijWij willen iedereen ...  Lees verder »

 • Nieuwsbrief 7

  Nieuwsbrief 7, juni 2020 Afscheid Ineke gaat per 1 september met ...  Lees verder »

 • Nieuwsbrieven rondom Corona

  U kunt hier de nieuwsbrieven downloaden die verstuurd zijn rondom het ...  Lees verder »

Schoolvakanties

Wilt u weten wanneer de eerstvolgende vakantie is? Klik op de link hieronder!

Alle vakanties »

Contact

Jozefschool De Goorn
Dwingel 6
1648 JM De Goorn
T: 0229 – 54 15 03

Alle contact gegevens »

Jozefschool de Goorn

Contact

Dwingel 6
1648 JM De Goorn

T: 0229 – 54 15 03

Jozefschool de Goorn
Dwingel 6
1648 JM De Goorn

© 2016. SKO West-Friesland. Niets uit deze uitgave mag worden gekopieerd of hergebruikt op enigerlei wijze, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming.
Concept & Realisatie: Eyefun, Amsterdam