Welkom op de website van de Jozefschool

De Jozefschool is een middelgrote school met ruim 300 leerlingen. Het is de verwachting dat in de komende jaren het leerlingenaantal op zijn minst gelijk zal blijven.  Het schoolteam bestaat uit ongeveer 20 leerkrachten die zowel full time als in deeltijd werken aan een veilig en uitnodigend pedagogisch klimaat.

Op de website vindt u informatie over de school en over de groepen. In het menu vindt u alle informatie. In het menu kunt u bij de agenda kijken voor alle actuele informatie!
U kunt uw kind via de site of via de telefoon aanmelden. Wilt u meer informatie over de Jozefschool?? Dan mag u altijd bellen.

De Directeur (Peter Bouwman) is aanwezig van di. t/m vrij

Musical “De juf is ziek”.

Zo’n drie jaar geleden hebben wij met de hele school de musical “ De juf is ziek” opgevoerd t.b.v. de actie “ Madelief “, voor Madelief die nu in 3A zit. Zij was ernstig ziek en er was veel geld nodig voor behandeling in Amerika. Lida en Nellie hebben toen met de ouders van Madelief afgesproken: Als Madelief  bij ons in groep 3 zit, doen we de musical weer! Maar dan niet voor haar maar mét haar. Tevens was het een mooie afsluiting van het thema “Hoe voel jij je” Ziek zijn / Beter worden “.

Alle kinderen mochten een rol kiezen, het zal u niet verbazen dat Madelief de rol van zieke juf koos. Wat hebben ze het fantastisch gedaan. Dokters, zusters, visite, schoonmakers, kokken, ijscoboeren… iedereen. Ze speelden en zongen de sterren van de hemel. De ouders en juffen waren trots en genoten van hun sterren.

 

Linkerbeen, rechterbeen…………………….

Wat was er vanmorgen aan de hand op de Jozefschool? Er brandde vanmorgen vroeg al een lekker vuurtje in een ton.
Alle kinderen verzamelden zich op het plein. Na gezellig wat te hebben gezongen, ontstond er rumoer: “Kijk daar, een Piet op het dak.”
Gelukkig kwam de Piet veilig beneden. Daar was nog een Piet en samen stonden ze zich te warmen bij het vuur. Eén Piet had een zak met stro bij zich
en dat begon hij op het vuur te gooien. Oei, oei, dat werd toch wel gevaarlijk. De twee Pieten werden een beetje bang. In de verte zagen we opeens twee zwaailichten. Daar kwam de brandweer.
Gelukkig zeg. Wat een toestand. Uit de brandweerwagen kwam een brandweerman, maar ook een brandweerpiet. Ook Sinterklaas was toevallig net bij de brandweer. Toen hij hoorde dat er brand op de Jozefschool was, besloot hij om ook maar eens te gaan kijken. Het vuur werd geblust, de Pieten waren gerust en het bleef nog lang gezellig en onrustig op de Jozefschool.
Ook het Jozefschoolorkest speelde weer een aantal leuke Sinterklaasliedjes. Wat een feest!!

 

 

 

 

 

 

Nieuws

Sinterklaas in Medemblik

Sinterklaas is ook in Medemblik aangekomen. Wat is er toch allemaal ...  Lees verder

Agenda

Leerling aanmelden

Wilt u uw kind aanmelden? Vul dan het volgende formulier in en wij nemen contact met u op.Aanmelden

Jozefschool, Josephschool, Aloysiusschool

De katholieke Jozefschool bestaat al sinds 1908 en is opgericht door het Armen- en Wezen bestuur van de parochie ‘Sint Martinus’. De eerste Josephschool stond in de Ridderstraat naast de katholieke kerk. Onze school heeft ook nog een aantal jaren de Aloyisiusschool geheten. Vele tientallen jaren lang hebben fraters een duidelijke stempel gedrukt op het onderwijs dat toen nog uitsluitend aan jongens werd gegeven.

Op dit moment is de Jozefschool een moderne basisschool, waar een enthousiast team en betrokken ouders samen werken aan de ontwikkeling van de kinderen. Sinds 1978 is de school gevestigd aan de Zandbergen 2.

 

 

Contact

Zandbergen 2
1671 MA Medemblik

T: 0227542146
E: directie.jozefmedemblik@skowestfriesland.nl

© 2016. SKO West-Friesland. Niets uit deze uitgave mag worden gekopieerd of hergebruikt op enigerlei wijze, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming.
Concept & Realisatie: Eyefun, Amsterdam