Groep 1/2

Organisatie

Op de Jozefschool zijn er drie kleutergroepen.
Groep 1/2A – Brenda de Wit
Groep 1/2B – Caroline Arkesteijn-Op den kelder en Helen Bos
Groep 1/2C – Moniek Droog-Zijlstra en Tineke Klappe-Monteban
Onderwijsassistente is Jaleesa Uijtdragers.

Thematisch werken

Wij zijn heel trots op de manier waarop we werken met thema’s. We pakken het groots aan en nemen er de tijd voor. Ook verwerken we de doelen in thema-gerelateerde activiteiten zodat we goed aansluiten bij de belevingswereld van de kleuters.
De thema’s worden in alle kleutergroepen tegelijkertijd aangeboden en gezamenlijk gestart met bijvoorbeeld een toneelstukje. Ook gaat er elke keer een themabrief mee voor de ouders met informatie over het nieuwe thema. De thema’s worden ook gezamenlijk, passend afgesloten met bijvoorbeeld een tentoonstelling of een modeshow.

Een schooldag

‘s Morgens begint de dag met de inloop, alle kinderen gaan dan aan het werk en ouders kunnen even kijken waar het kind mee gaat spelen en nemen dan afscheid. De kinderen zijn verdeeld over vijf kleurgroepjes en zien zo waar ze aan het werk mogen gaan.
Tijdens de kringmomenten gaan we werken aan de taalontwikkeling door bijvoorbeeld voor te lezen, te zingen, te vertellen of taalspelletjes te doen. We doen ook veel leuke rekenspelletjes waardoor de kinderen goed leren tellen en omgaan met hoeveelheden.
Als we gaan spelen en werken mogen de kinderen met hun fotokaartje zelf een activiteit uitkiezen bij het kiesbord. Soms heeft de juf al gekozen en ligt er een opdracht klaar.
Het bewegingsonderwijs vindt buiten plaats of in de gymzaal in de school.
Tussendoor is er tijd om even te eten en te drinken.

 

Informatie

Na de zomervakantie organiseren wij altijd een informatieavond waarbij we door middel van een fotopresentatie laten zien en horen wat de kinderen op school allemaal doen en wat ze daarvan leren.
Aan het begin van elk thema krijgen ouders de themabrief mee zodat ze weten waar we op school over gaan werken.
Elke twee weken ontvangen ouders per email de nieuwsbrief van de school.
Andere zaken, zoals het vragen van hulp bij activiteiten of het uitnodigen voor gesprekken worden meestal ook per mail geregeld.
Gemiddeld vinden er twee tot drie gesprekken per schooljaar plaats, daarin vertellen wij u hoe het kind zich op school gedraagt en hoe het kind zich ontwikkelt, wat uw kind al goed onder de knie heeft en waar we verder mee gaan oefenen.

Leerkracht

 

Groep 1/2A

Brenda de Wit (ma. t/m vrij.)
brenda.dewit@skowf.nl

Groep 1/2 B

Caroline op de Kelder (ma en woe t/m vrij.)
caroline.arkesteijn@skowf.nl

Helen Bos (di)
helen.bos@skowf.nl

Groep 1/2 C

Moniek Droog (ma. t/m woe.)
moniek.droog@skowf.nl

Tineke Klappe (do. t/m vrij.)
tineke.klappe@skowf.nl

Contact

Jozefschool
Zandbergen 2
1671 MA Medemblik

T: 0227 542146

Alle contact gegevens »

Contact

Zandbergen 2
1671 MA Medemblik

T: 0227542146
E: directie.jozefmedemblik@skowestfriesland.nl

© 2016. SKO West-Friesland. Niets uit deze uitgave mag worden gekopieerd of hergebruikt op enigerlei wijze, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming.
Concept & Realisatie: Eyefun, Amsterdam