Basisschool Petrus Canisius

Welkom op de website van basisschool Petrus Canisius! Wij bieden opvang en onderwijs onder één dak.

De Petrus Canisius is een school waar een veilige, rustige en open sfeer voorop staat. De katholieke wortels inspireren ons om de verbinding met elkaar aan te gaan. We geloven dat leren betekent: in beweging komen en de betrekken leerlingen bij hun leerproces. Wij verwelkomen kinderen uit De Weere maar zien ook graag kinderen uit de wijde omgeving onze school bezoeken. Op onze school werken leerlingen, leerkrachten en ouders met elkaar samen. Een goed contact met u als ouder is een voorwaarde om de ontwikkeling van uw kind optimaal te laten verlopen.

In samenwerking met Berend Botje kunt u in ons gebouw ook voor kinderopvang terecht. Wij bieden op onze locatie op dinsdag en donderdag buitenschoolse opvang aan voor kinderen van 4 tot 13 jaar. Op dinsdag en donderdag biedt de peuterspeelgroep opvang voor kinderen van 2 tot 4 jaar.

Wilt u een kijkje komen nemen op onze school, u bent van harte welkom! U kunt hiervoor een afspraak maken met onze directeur (diane.gunst@skowf.nl).

Volg ons nu ook via Facebook en Instagram (#pcdeweere)

Nieuws

Studiedag 6 april

Op dinsdag 6 april hebben de leerkrachten een studiedag. De leerlingen ...  Lees verder

Agenda

Leerling aanmelden

Wilt u uw kind aanmelden? Hier vindt u informatie.Aanmelden

Organisatie

Basisschool Petrus Canisius maakt onderdeel uit van SKO West-Friesland. SKO West-Friesland is een onderwijsstichting waarin intensief samengewerkt wordt om de kwaliteit van het onderwijs op de in totaal 23 scholen te versterken en verder te ontwikkelen.

Lees verder

Schoolgids

In deze schoolgids treft u veel (praktische) informatie over onze school. Dit naslagwerk is uiteraard niet volledig. Voor vragen kunt u zich altijd wenden tot de leerkracht of de directeur.

Lees verder

Kanjertraining

Wij werken in alle groepen volgens de Kanjertraining. Het werken aan vertrouwen, veiligheid, rust en respect staat hierbij centraal.

Lees verder

Een stukje historie over de schoolnaam

Petrus Canisius *8 mei 1521 te Nijmegen, †21 december 1597 te Fribourg.

Petrus Kanis, zijn wereldse naam, was zoon van burgemeester Jacob Kanis. Hij studeerde in Keulen, werd in 1546 tot priester gewijd. In 1549 legde hij zijn kloostergeloften af te Rome in de aanwezigheid van Ignatius van Loyola, de stichter van de jezuïetenorde.

Petrus Canisius schreef een succesvolle ‘kleine’ catechismus voor het volk. Hij reisde veel en wordt de tweede apostel van Duitsland genoemd na St.Bonifatius van Mainz. Zijn lichaam ligt in de St. Michaëlskerk van Fribourg. Hij is heilig verklaard en tot kerkleraar (van de Contrareformatie) uitgeroepen in 1925. Petrus Canisius was een voorvechter van een goede christelijke opvoeding van kinderen.

De basisschool in De Weere is naar hem vernoemd, er staat een beeldhouwwerk van hem tegen het schoolgebouw.

Petrus Canisius

Contact

Basisschool Petrus Canisius
Vekenweg 4
1663 BA De Weere
T: 0229-581335
E: directie.petruscanisius@skowf.nl

Petrus Canisius
Vekenweg 4
1663 BA De Weere

© 2016. SKO West-Friesland. Niets uit deze uitgave mag worden gekopieerd of hergebruikt op enigerlei wijze, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming.
Concept & Realisatie: Eyefun, Amsterdam