Schoolopleiders

Wie zijn wij?

Bij SKO West-Friesland zijn drie schoolopleiders werkzaam. Zij houden zich bezig met het begeleiden van stagiaires van Ipabo en Inholland Alkmaar. Verder begeleiden zij de startende leerkrachten. Jacintha Floris, Sjef Langedijk en Nanda Scholten zijn als bovenschools schoolopleider werkzaam voor SKO West-Friesland. Zij bezoeken alle stagiaires en startende de leerkrachten op de 23 scholen van de stichting.

De begeleiding van studenten van de Ipabo en Inholland werd voorheen door de hogescholen zelf gedaan, nu wordt dat overgenomen door deze schoolopleiders. De bedoeling is dat het leren op de werkplek (de basisschool) en de theoretische opleiding van de studenten meer op elkaar afgestemd worden, waardoor er een betere koppeling ontstaat tussen theorie en praktijk.Het begeleiden van studenten en startende leerkrachten is niet de enige taak van de schoolopleiders, ook het professionaliseren van de mentoren is een belangrijke taak. Deze professionaliseringstrajecten worden samen met docenten van de hogescholen voorbereid.

De startende leerkrachten worden twee jaar lang door de schoolopleider gecoacht. Het uitgangspunt hierbij zijn de vragen/ervaringen van de beginnende leerkracht. Twee keer per schooljaar worden er bijeenkomsten georganiseerd in het bestuurskantoor om ervaringen uit te wisselen. Ook de LIO-studenten die dan op de scholen stage lopen, worden voor deze bijeenkomsten uitgenodigd. Ook de schoolopleiders professionaliseren zich nog steeds door het volgen van opleidingen en cursussen. In het kader van professionalisering van het (zittend) personeel zijn twee van de vier schoolopleiders gecertificeerd om met hen beeldcoachingstrajecten aan te gaan. De groep schoolopleiders komt een keer per kwartaal bij elkaar om ervaringen uit te wisselen en hun begeleidingstrajecten te evalueren met als doel te verbeteren.

Schoolopleiders SKO West-Friesland

Hier vindt u de diverse Lio onderzoeken.

Hier vindt u de scholenprofielen

Nieuws

Vacature directeur De Schelp

Heb jij oog voor ieder kind op school? Geef jij vanuit de ingezette ...  Lees verder

Geholpen door TOBOR de robot

Hoogwoud- TOBOR de robot is de nieuwe collega op de St. Wulfram. Een ...  Lees verder

81 jaar in het onderwijs

Meester Sjef en juf Vera 81 jaar in het onderwijs! Opmeer/Spanbroek ...  Lees verder

Prikbord

Nieuwsbrief kindcentrum Avenhorn

Nieuwsbrief van Gemeente Koggenland: “Met deze voorlopige ...  Lees verder

Prachtige afsluiting keyboard – en gitaarlessen

Hensbroek- Op de Ark hebben de leerlingen van groep 5-8 hun ...  Lees verder

PET: Techniek evenement in De Weijver

Uit de nieuwsbrief van De Werenfridus Wervershoof: De kinderen van ...  Lees verder

Contact

Kerkstraat 79
1687 AM Wognum

T: 0229 – 544 810
E: info@skowf.nl
W: www.skowf.nl

© 2016. SKO West-Friesland. Niets uit deze uitgave mag worden gekopieerd of hergebruikt op enigerlei wijze, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming.
Concept & Realisatie: Eyefun, Amsterdam