Groep 1-2

Welkom in groep 1-2, welkom bij de kleuters, de groep van juf Karin en juf Annemiek.
Juf Karin werkt op maandag, dinsdag en woensdag en juf Annemiek op donderdag en vrijdag.
Samen zorgen wij voor een beredeneerd lesaanbod voor de jongste kinderen van onze school. Wij werken via de methode Kleuterplein, maar ook de eigen inbreng van onze kinderen vinden wij belangrijk.
Naast een beredeneerd aanbod op het gebied van taal en rekenen, staat ook het ontwikkelen van zelfvertrouwen, een gevoel van veiligheid en plezier hebben in wat je doet hoog bij ons in het vaandel. Zelfvertrouwen, veiligheid en plezier zijn de basis om tot ontwikkeling te komen.
 
Onze dag starten wij gezamenlijk in de kring. Wij heten iedereen welkom en kijken of iedereen aanwezig is. Daarna start ons eerste kringmoment.
Gedurende de dag hebben wij meerdere kringmomenten. Dit zijn de momenten waarop wij met de kinderen bewust werken aan voorbereidend rekenen en taal. Wij doen dit d.m.v. liedjes, versjes, verhalen en spelletjes.
Natuurlijk zijn we niet alleen tijdens de kringmomenten bezig met het aanbieden van leerstof. Ook tijdens de momenten van spel vinden wij het belangrijk onze leerlingen te stimuleren en uit te dagen. Meespelen in de themahoek, meebouwen in de bouwhoek of gezellig samen kleien geven ons de mogelijkheid om met de kinderen in gesprek te gaan en ze verder te helpen.
Natuurlijk hebben wij ook momenten van even rust. Tijdens het eten van ons koekje of broodje even genieten en met elkaar kletsen wat voor lekkers iedereen mee heeft of luisteren naar een leuk verhaal voorgelezen door de juf.
En dan lekker naar buiten. Heerlijk fris die buitenlucht. En ook buiten zien we voldoende mogelijkheden voor spel en ontwikkeling. Wanneer het even kan gaan we dan ook regelmatig naar buiten om daar te ontdekken en te leren.
 
Op dinsdag en donderdag hebben  we gym. Op dinsdag wordt deze door de vakleerkracht gegeven, op donderdag geeft juf zelf les.
 
Een dag bij de kleuters. Een dag vol mooie ontwikkelingen.

 

 

 

Leerkracht

Karin van der Koppel (ma-di-wo)
Annemiek Bijl (do-vr)

Contact

Dieuwke Vermeulen (directeur)
Zuidermeerweg 58
1652 CV Zuidermeer

T: 0229-561456

Alle contact gegevens »

Agenda

St Bernadetteschool

Contact

Zuidermeerweg 58
1652 CV Zuidermeer

T: 0229-561456
E: directie.bernadette@skowf.nl

St. Bernadetteschool
Zuidermeerweg 58
1652 CV Zuidermeer

© 2016. SKO West-Friesland. Niets uit deze uitgave mag worden gekopieerd of hergebruikt op enigerlei wijze, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming.
Concept & Realisatie: Eyefun, Amsterdam