Onze missie – visie

Op de Bernadetteschool streven wij er naar dat iedereen zich op onze school thuis voelt. Wij zijn een open katholieke basisschool waar iedereen welkom is.

Wij willen onze kinderen niet alleen iets leren, wij vinden het belangrijk dat zij zich ontwikkelen in een houding van zelfvertrouwen, zelfkennis en positief gedrag en dat zij optimaal zijn betrokken bij hun eigen onderwijsleerproces.

Het is onze taak op een wijze manier met de wereld om te gaan, dat is de enige manier waarop de wereld zal overleven. En de mogelijkheid hiertoe is ‘de menselijke verbeelding’.

Wij zien onze creatieve vermogens als de rijkdom die ze zijn en onze kinderen als de hoop die ze zijn. Het is onze taak om hen zodanig te onderwijzen dat ze de toekomst aankunnen. Wijzelf zien die toekomst niet, maar onze kinderen wel. Het is onze plicht hen te helpen er iets van te maken.

Creativiteit is net zo belangrijk als rekenen of taal (alfabetisme). Creativiteit moet ontwikkeld worden. Creatief zijn is origineel zijn. Wanneer je niet bereid bent fouten te maken, zul je nooit met iets origineels (durven) komen. Kinderen zijn niet bang om fouten te maken. Tegen de tijd dat zij volwassen zijn, hebben de meeste kinderen het vermogen om fouten te mogen maken verloren.

Kinderen zijn van nature nieuwsgierig. De school is een instituut dat kinderen voorbereid op de toekomst; op een positieve deelname aan de maatschappij. Een maatschappij waarvoor ook zij verantwoordelijk zijn. De maatschappij van de toekomst zal van onze kinderen initiatieven vragen waarvan wij ons als volwassenen nauwelijks een voorstelling kunnen maken.

De kinderen van nu zijn de generatie die ons straks gaan leren. Daar moeten we ze op voorbereiden. Elk kind is uniek. Elk kind heeft talenten. Het is de taak van ons om die talenten te herkennen en erkennen. Want om zich aan te kunnen passen aan steeds veranderende omstandigheden en de wereld scheppend te kunnen vormgeven vraagt om het kunnen inzetten van:

v  Ideeën

v  Fantasie

v  Creativiteit

v  Praktisch denken

v  Flexibiliteit

v  Inlevingsvermogen

v  Initiatief nemen

v  Tolerantie

v  Samenwerken

v  Intelligentie

De school is er om kinderen te laten groeien. Voor elk kind op zijn of haar eigen manier. De school geeft sturing aan die groei; inspireert kinderen en stimuleert hun idealen.

Groei = Stabiliteit (wortels) en nieuwe wegen bewandelen (vertakken). Het is geen plicht maar een voorrecht. Groeien gaat met plezier!

Onze missie is dan ook op zoek te blijven naar ‘boeiend’ en passend onderwijs voor onze leerlingen, die verschillend zijn en op verschillende manieren leren.

Wij proberen dit te bereiken door met elkaar te werken aan een school, waarin kinderen alle kansen krijgen om kennis en vaardigheden te verwerven, die zij nu en in hun toekomst nodig zullen hebben.

Nieuws

  • Nieuwsartikel

    Onze school is gezond! Onze school heeft het vignet Gezonde School ...  Lees verder »

Agenda

  • Agenda

    Om onze actuele agenda te zien, dient u naar het menu te gaan. ...  Lees verder »

Contact

Dieuwke Vermeulen (directeur)
Zuidermeerweg 58
1652 CV Zuidermeer

T: 0229-561456

Alle contact gegevens »

St Bernadetteschool

Contact

Zuidermeerweg 58
1652 CV Zuidermeer

T: 0229-561456
E: directie.bernadette@skowestfriesland.nl

St. Bernadetteschool
Zuidermeerweg 58
1652 CV Zuidermeer

© 2016. SKO West-Friesland. Niets uit deze uitgave mag worden gekopieerd of hergebruikt op enigerlei wijze, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming.
Concept & Realisatie: Eyefun, Amsterdam