Op woensdag 30 september zamelen wij weer kleding in en kunt u de zakken inleveren op de speelplaats. Binnenkort krijgen alle kinderen weer een zak mee met daarop de inleverdatum. U kunt de zakken ’s morgens vroeg inleveren. De container staat er tot ongeveer half 10. Als u heel vroeg bent en de container staat er nog niet, dan kunt u de zakken op de parkeerplaats neerleggen. In de hoek rechts naast het pad naar het schoolplein.
Wij merken dat de ingezamelde opbrengst het laatste jaar behoorlijk aan het teruglopen is en daarom deze extra toelichting.
U ontvangt van ons een Bag2school zak, maar uiteraard mag er ook aangeleverd worden in andere zakken. De organisatie vraagt vriendelijk
om alleen goede kwaliteit goederen (kleding, lakens, gordijnen, pluche beesten, riemen, handtassen en schoenen) in de zakken te doen.

Alle kleding die wordt ingezameld wordt na eerste sortering verkocht aan importeurs en groothandelaren in Oost-Europa, Afrika en Azië. 80% van de ingezamelde kleding wordt hergebruikt en 20% gaat naar de recyclingindustrie voor productie van bedden, sokken, dekens en schoonmaaktextiel.

De Hieronymusschool ontvangt 30 ct per kg. Meer verzamelen is dus meer verdienen. Wij gebruiken deze extra inkomsten om buitenspeelmateriaal en extra materialen voor de kinderen aan te schaffen die niet binnen ons
reguliere budget vallen. Graag aandacht voor deze inzamelactie, die drie keer per jaar plaats vindt.