We hebben iets te vieren!
Op woensdag 25 november is het MuziekAkkoord Noord Noord-Holland ondertekend. Dit houdt in dat de bijna 59.000 basisschoolleerlingen in de betrokken vier deelregio ́s Alkmaar/Heerhugowaard, IJmond, West-Friesland en de Kop vanNoord-Holland structureel muziekonderwijs krijgen.
De kinderen wordt een muzikale jeugd beloofd:
“Ik ben Robin, en muziek staat aan tijdens mijn jeugd.
Ik leer liedjes, luister naar verschillende muzieksoorten
en leer muziek schrijven en componeren: alleen en samen;
op school en daarbuiten. Ik ontmoet muzikale mensen die mij leren
waarom muziek belangrijk is en waarom zij er blij van worden.
En dat maakt mij blij. De muziek staat aan. Wij staan aan. “

Vanuit deze centrale belofte aan de kinderen heeft elke deelregio samen met de betrokken organisaties een eigen actieplan ontwikkeld om te komen tot duurzaam kwalitatief en structureel muziekonderwijs. De actieplannen van de deelregio’s passen bij de eigen situatie en ambities.
Het MuziekAkkoord Noord Noord-Holland is onderdeel van het programma Méér Muziek in de Klas Lokaal. Gedurende de feestelijke ondertekening hebben basisschoolleerlingen uit de regio laten zien wat muziek voor ze betekent, zijn de deelnemende organisaties in gesprek met elkaar gegaan en hebben ze verteld ze over de actieplannen. Ook erevoorzitter Koningin Máxima was online aanwezig. Het programma werd gepresenteerd door tv-presentatrice en zangeres Giovanca Ostiana.