Groep 6/7/8

In groep 6/7/8 wordt hard gewerkt om na acht jaar basisonderwijs klaar te zijn voor het voortgezet onderwijs. Wij werken erg zelfstandig en kijken veel zelf na. Als wij klaar zijn met taal, rekenen en spelling werken wij verder op ons eigen niveau aan verschillende opdrachten. Zo kunnen wij kiezen uit: rekenen, lezen, ambrasoft, weektaak, lessen of opdrachten bedenken, Nieuwsbegrip en muiswerk(online materiaal waarbij we op ons eigen niveau kunnen werken aan taal, rekenen, spelling maar ook bijvoorbeeld Spaans of Engels).

Daarnaast werken wij iedere week aan Nieuwsbegrip hierbij leren wij begrijpend lezen. De teksten behandelen wij moddelend en de verwerking maken wij zelfstandig online. Daarna krijgen wij Nieuwsbegrip en Nieuwsrekenen als huiswerk mee naar huis. Dit leveren wij een week later weer in. Regelmatig oefenen wij werkwoordspelling en werken wij iedere week aan wereldoriëntatie en Engels.

Één keer per jaar is er het Kleine Scholenvoetbaltoernooi waar wij aan meedoen. De bovenbouw mag dan op een middag voetballen tegen andere scholen en proberen de beker te veroveren!

In groep 8 maken wij twee toetsen meer dan de andere leerlingen. Namelijk de NIO en de Cito Eindtoets. Deze twee toetsen helpen de leerkracht bepalen wat ons advies is voor het voortgezet onderwijs.

Ieder jaar maken wij in de bovenbouw een werkstuk waar wij veel energie en tijd in steken. De eisen zijn dan ook hoog. In de bovenbouw mogen wij ook met de hele klas drie dagen op kamp. Gezellig fietsen, spoken, koken, kampvuur bouwen en gek doen. De bovenbouw voert ook ieder jaar een eindmusical op. Deze afscheidsmusical wordt opgevoerd door de hele groep maar is voor groep 8 het sluitstuk op acht jaar basisonderwijs

Leerkracht

Bjorn Groot – maandag tot en met vrijdag
Leerkracht groep 6/7/8
E: bjorn.groot@skowestfriesland.nl
T: 0229573134

Zomervakantie

De eerstvolgende vakantie is de zomervakantie. Deze is van 21 juli tot en met 3 september.

Alle vakanties »

Contact

Sint Lidwina
Zwaagdijk 423
1685 PD Zwaagdijk-West

T: 0229-573134

Alle contact gegevens »

Agenda

Contact

Zwaagdijk 423
1685 PD Zwaagdijk-West

T: 0229 57 31 34
E: directie.sintlidwina@skowestfriesland.nl

Sint Lidwina
Zwaagdijk 423
1685 PD Zwaagdijk-West

© 2016. SKO West-Friesland. Niets uit deze uitgave mag worden gekopieerd of hergebruikt op enigerlei wijze, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming.
Concept & Realisatie: Eyefun, Amsterdam