Actueel

Op deze pagina plaatsen we verslagen van algemene activiteiten op school (de meest-recente bovenaan). Groepsactiviteiten staan onder het kopje groepje bij de betreffende groep. Fotomappen plaatsen we in het kader van ons Beleid beeldmateriaal op de fotopagina. We plaatsen wel bij een artikel enkele foto’s voor een algemene indruk.

13 februari: Carnaval

Donderdag 13 februari vierden we weer groots het carnavalsfeest. ’s Morgens al kwamen alle kinderen verkleed op school, werden de groepsfoto’s gemaakt en draaiden we een normaal programma (met een paar polonaises tussendoor, dat wel).
’s Middags was de grote talentenshow waar vanuit alle groepen optredens werden verzorgd. Prins Bob Bougie, Hofdame Miranda, Adjudant Kevin en het gevolg van De Deurdarsers kwamen langs om het feest mee te vieren en te genieten van de show. Uit de kinderen van groep 7-8 werd Jamilynn (gr7) geloot om als Jeugd-Hofdame de kinderactiviteiten van de carnavalsvereniging mee te maken.

7 februari: Winter in je Bol

Vrijdagmiddag waren de groepen 7 en 8 van Bonifatiusschool en ’t Ruimteschip gastheer en -vrouw van bijna 90 gasten (heel veel ouderen, een paar ouders) van Winter in je Bol.
Het werd een geslaagde middag. Na de koffie met iets lekkers (gebakken door de kinderen) gingen de gasten, begeleid door de kinderen, een circuitje doen langs vier onderdelen. De creatieve workshops werd verzorgd door Nicolette Veenman (“Nickies”) die bordjes ging schilderen. De muzikale workshop was aangeboden door Muziek Opmeer en werd verzorgd door Ronald Spanjaardt. Bij de sportieve workshop deden de gasten en de kinderen spelletjes met elkaar en bij de informatieve workshop vertelden Syrische vluchtelingen (waaronder onze leerlingen Malva en Alland) hun verhaal. Geëmotioneerd hoorden de gasten de verhalen achter de vlucht uit Syrië. De Syrische hapjes tussendoor lieten de gasten zich goed smaken.
Nadat allen zich in de leshal hadden verzameld, werd de wintermaaltijd (boerenkool met rookworst) geserveerd door de kinderen. Bij de voorbereidingen (aardapelen schillen) hadden ze nog geholpen, het koken werd verzorgd door Sjaak Beerepoot (Stichting Award).
UIt de vele positieve reacties mogen we opmaken dat het een geslaagde middag was. De kinderen hebben zich van hun beste kant laten zien: van welkom, via kaartjescontrole tot de garderobe; van gastenbegeleider tot bardienst; van toiletbewaking tot afwas. Mooi om het plezier van de ouderen te koppelen aan het enthousiasme van de kinderen.

Afscheid juf Jessie

Maandag 27 januari was de laatste werkdag van juf Jessie als vakleerkracht gymnastiek. Ze gaat een carrièreswitch maken en als zij-instromer het basisonderwijs in. Vanaf 1 februari start ze op de Ipabo en gaat ze werken/leren op de Bonifatiusschool.
Om 13.15 uur stond de hele school buiten waar juf Jessie door meester Ton werd toegesproken. Hij benoemde o.a. dat zij als geen ander de gymlessen aantrekkelijk kan maken en kinderen op een hoger beweeg- en sportniveau kan brengen. De dank van de school werd onderstreept met een grote bos bloemen en een boekje dat ze bij haar nieuwe baan goed kan gebruiken. De cadeaus werden overhandigd onder het scanderen van ‘Jessie, bedankt’ door de kinderen.

Matz de nieuwe Voorleeskampioen

Dinsdag 3 december was de finale van de voorleeswedstrijd op ’t Ruimteschip. In de klassen waren voorrondes geweest, zodat er 8 kandidaten overbleven voor de voorleeswedstrijd. Geboeid werd er geluisterd naar de 8 verschillende boeken en voordrachten. De jury (juf Tanja, Maartje en Kaysa) hadden het er maar moeilijk mee.
Uiteindelijk besloten zij dat Matz uit groep 6 de schoolkampioen werd en dat Jamilynn uit groep 7 de school gaat vertegenwoordigen bij de regionale voorrondes.

Sint-Maarten lopen

Na twee middagen knutselen gingen we 11 november met de lampions de school door. Klassen waren verduisterd, de Feestcommissie zat klaar in het kraampje. Er trok een gezellige stoet door de school, mooi om te zien en te horen.

Lampionnen knutselen

Maandag 4 en vrijdag 8 november is er hard aan lampionnen geknutseld. De kinderen van alle groepen konden kiezen uit 8 lampionnen, die onder begeleiding van leerkrachten en ouders konden worden gemaakt. Twee waardevolle, saamhorige middagen. Met de lampionnen gaan de kinderen maandagmorgen Sint-Maartenlopen door de school. Maandagmiddag gaan de lampionnen mee naar huis.

Nieuws

Aanmelden op 't Ruimteschip

Hebt u interesse in ’t Ruimteschip?
Wilt u uw kind aanmelden?
Wilt u persoonlijke informatie?
Loop gewoon de school binnen, op ’t Ruimteschip is heel veel mogelijk dus ook een rondleiding zonder afspraak. Maar soms lukt dat niet en is het maken van een afspraak beter.

Lees verder »

Contact


RK Basisschool ’t Ruimteschip

 

Bezoekadres:
Marsstraat 2
1716 WH Opmeer

 

Postadres:
Postbus 53
1715 ZH Spanbroek

 

T: 0226 352552
E: directie.ruimteschip@skowf.nl

Alle contact gegevens »

R.K. basisschool ’t Ruimteschip

Contact

Marsstraat 2
1716 WH Opmeer

T: 0226 – 352552
E: directie.ruimteschip@skowf.nl

RK Basisschool ’t Ruimteschip
Marsstraat 2
1716 WH Opmeer

© 2016. SKO West-Friesland. Niets uit deze uitgave mag worden gekopieerd of hergebruikt op enigerlei wijze, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming.
Concept & Realisatie: Eyefun, Amsterdam