Actueel

Op deze pagina plaatsen we verslagen van algemene activiteiten op school (de meest-recente bovenaan). Groepsactiviteiten staan onder het kopje groepje bij de betreffende groep. Fotomappen plaatsen we in het kader van ons Beleid beeldmateriaal op de fotopagina. We plaatsen wel bij een artikel enkele foto’s voor een algemene indruk.

8 februari: Koek en Zopie op eerste schooldag

Na de lockdownperiode met thuiswerk startten we weer op dinsdag 8 februari met het fysieke onderwijs. Het werd een dag met veel sneeuwpret. In plaats van de gebruikelijke nieuwjaarslimonade deden we daarom een beker warme chocolademelk bij de eerste schooldag van het nieuwe jaar.

13 januari: Onderwijsjubileum juf Carine

Woensdag 13 januari stonden we even stil bij het 40-jarig onderwijsjubileum van juf Carine. Na een periode Bonifatiusschool en een wereldreis met haar man startte ze als vrijwilliger op ’t Ruimteschip, waar ze inmiddels al vele jaren vooral in de onderbouw les geeft.

16 december: Kerstmusical

Door de versnelde corona-maatregelen, waardoor de school vanaf donderdag 17 december op slot ging, dit jaar geen kerstviering of kerstmaaltijd. Wel kon groep 7 twee uitvoeringen van de kerstmusical doen. Een topprestatie.

10 december: Foute kersttruiendag

Naar goede Ruimteschiptraditie was het donderdag 10 december Foute kersttruiendag. Veel kinderen kwamen gekleed in een foute kersttrui op school.

4 december: Sinterklaas op school

Vrijdagochtend kwam Sinterklaas met zijn schoolpieten op school. Met elkaar maakten we er voor de pauze een gezellige Sinterklaas-talentenochtend van. Na de pauze werden de cadeautjes in de klas uitgepakt.

27 november: Matz is Voorleeskampioen

Tijdens een spannende finale van de voorleeskampioenschappen is uiteindelijk Matz uit groep 7 onze Voorleeskampioen geworden. Vorig jaar was Matz dat ook al, dit jaar mag hij ook worden afgevaardigd naar de regionale voorrondes.
Matz nam het op tegen kinderen uit de groepen 5, 6, 7 en 8 en had de hele school als aandachtige en kritische toeschouwers. Juf Edith was voorzitter van de jury.

25 november: Groep 5-6 bij ondertekening Muziekpact West-Friesland

Groep 5-6 mocht via de Meet digitaal aanwezig zijn én actief muziek maken bij de ondertekening van het onderwijspact Meer Muziek in de Klas. Bij de Meet was ook koningin Maxima aanwezig, die heeft de klas dus ook gehoord.

16 november: Afsluiting thema ‘Oceanen’

Met een rondje langs alle groepen konden de kinderen bij elkaar kijken wat er allemaal is gedaan rond het thema ‘Oceanen’. Daarmee werd het eerste project van De Noordwijkse Methode afgesloten.

11 november: Sint-Maartenlopen

Na 2 middagen hard werken hadden alle kinderen 11 november een lampion. Gezellig werd er een rondje door de school gelopen met een lichtje en een liedje. Juf MarieJosé en meester Rein trakteerden namens de Ouderraad op iets lekkers. 

9 november: Diplomering Leerlingmediatoren

Op school vinden we het belangrijk dat kinderen leren omgaan met conflicten. We doen er alles aan om conflicten te voorkomen, maar dat lukt niet altijd. Een belangrijke rol bij het oplossen van conflicten zijn onze Leerlingmediatoren. 9 november was de diploma-uitreiking aan vier nieuwe leerlingmediatoren: Kim, Aydin, Thijs en Luna.

Herfst

Ook dit jaar hebben we weer fanatieke herfst-bladerenverzamelaars op school. Met de kruiwagens, harken, bezems en bladerscheppen van het Jeugdparlement-subsidie verzamelen kinderen eerst bladeren op een hoop voor een zachte landing

en brengen ze daarna naar de verzamelbak.

5 oktober: Dag van de Leraar

Maandagmorgen stond een delegatie van de Ouderraad op de stoep om het Team te verrassen. Onder het motto

Vandaag is het de dag van de leraren
en om jullie een koudje te besparen
hier een warm gebaar:
ventileren maar!

werd een mand met sjaals, petten en warme sokken overhandigd. Een mooi gebaar waar waardering uitspreekt. Dank!
Ook de mand met fruit namens het Schoolbestuur viel in goede aarde.

11 september: Opening project Oceanen

Aan het einde van de Startweek konden we dan toch het project Oceanen openen: met een vis en in het blauw gekleed dansten de kinderen op muziek van Baby Shark. Volgende week gaan we helemaal los en starten ook de Ateliers.

1 September: Groep 7-8 naar Texelkamp

Vorig jaar zag het er naar uit dat het jaarlijkse Texelkamp vanwege de corona-beperkingen geen doorgang kon vinden. Door het versoepelen van enkele maatregelen in het PO-protocol én door de versoepeling van enkele regels op Texel kon vlak voor de zomervakantie toch de knoop worden doorgehakt: het kamp gaat door!
Vanaf dit schooljaar gaat groep 7-8 gezamenlijk op kamp, dit jaar het Texelkamp en volgend jaar een alternatief.
Dinsdag 1 september was het zover: de school zwaaide groep 7-8 uit. Het werd een prachtig kamp met 3 dagen mooi weer en 1 dag wat minder. En het programma? U weet: wat op het eiland is, blijft op het eiland.

17 augustus Start

Maandag 17 augustus zijn we gestart. Vlak bij de poort, zodat ook de (groot-)ouders erbij betrokken werden, heette meester Ton iedereen hartelijk welkom. Hij stelde de nieuwe collega’s voor en liet vervolgens groep voor groep naar binnen gaan.

30 september: Opening Kinderboekenweek

Met de hele school zongen en dansten we het lied ‘En toen’ door Kinderen voor Kinderen. Lekker anderhalve week extra tijd besteden aan Lezen!

Nieuws

  • Ruimtepost en Nieuwsbrief Samen naar Samenwerking

    Lees hier de actuele Ruimtepost, onze (twee-)wekelijkse nieuwsbrief: ...  Lees verder »

Aanmelden op 't Ruimteschip

Hebt u interesse in ’t Ruimteschip?
Wilt u uw kind aanmelden?
Wilt u persoonlijke informatie?
Loop gewoon de school binnen, op ’t Ruimteschip is heel veel mogelijk dus ook een rondleiding zonder afspraak. Maar soms lukt dat niet en is het maken van een afspraak beter.

Lees verder »

Contact


RK Basisschool ’t Ruimteschip

 

Bezoekadres:
Marsstraat 2
1716 WH Opmeer

 

Postadres:
Postbus 53
1715 ZH Spanbroek

 

T: 0226 352552
E: directie.ruimteschip@skowf.nl

Alle contact gegevens »

R.K. basisschool ’t Ruimteschip

Contact

Marsstraat 2
1716 WH Opmeer

T: 0226 – 352552
E: directie.ruimteschip@skowf.nl

RK Basisschool ’t Ruimteschip
Marsstraat 2
1716 WH Opmeer

© 2016. SKO West-Friesland. Niets uit deze uitgave mag worden gekopieerd of hergebruikt op enigerlei wijze, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming.
Concept & Realisatie: Eyefun, Amsterdam