Post

’t Ruimteschip verstuurt brieven aan ouders bij voorkeur per e-mail. Oproepen om ouderhulp, informatie over activiteiten enz.
Deze brieven worden, zolang ze actueel zijn, ook hier geplaatst.

Onderzoek naar lood in bodem bij speelplekken 

De gemeente Opmeer vraagt ons de volgende informatie met u te delen:

Binnenkort wordt de bodem van veel kinderspeelplaatsen in Noord -Holland, waaronder ook in Opmeer, onderzocht op de aanwezigheid van lood in de bodem. In veel stedelijke gebieden is door eeuwenlang gebruik van lood ook lood in de bodem terecht gekomen. Uit recent onderzoek van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) blijkt dat de opname van lood in verhoogde concentraties in de bodem een nadelig effect kan hebben op het leervermogen van jonge kinderen in de leeftijd van nul tot zes jaar. Kinderen kunnen lood binnenkrijgen als ze tijdens het spelen grond in hun mond stoppen waar kleine deeltjes lood inzitten.

Lees HIER de hele brief. Op school liggen folders met meer informatie.  

Jeugd Sport- en Muziekpas

De JeugdSportPas is uitgebreid. Onder het motto “Het gebeurt in Opmeer” kan er, naast aanbod van sportverenigingen, ook worden gekozen uit aanbod Muziek Opmeer en DigiLab bibliotheek. Lees hier de folder met informatie: Folder Jeugdsportpas nieuw

Aanmelden kan t/m 14 februari.

11 april: Ruimtedag groep 5, 6 en 7

Donderdag 11 april staat de Ruimtedag voor de groepen 5, 6 en 7 in de agenda. Per brief is aan de ouders een informatiebrief gestuurd, met o.a. een oproep om actief te begeleiden. Inmiddels zit het begeleidingsteam vol. Lees HIER de brief.

Vormsel 2019

Door de vormselwerkgroep is december 2018 een brief gestuurd aan de ouders van groep 8 over de organisatie van Vormsel 2019. U kunt de brief ook HIER lezen.

Stichting Leergeld laat alle kinderen meedoen

Stichting Leergeld richt zich op het voorkomen van sociale uitsluiting van kinderen uit gezinnen met minimale financiële middelen, door deze kinderen weer mee te laten doen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Leergeld biedt kansen aan kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar om te kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten.

Het kan hierbij gaan om activiteiten voor kinderen op het gebied van onderwijs, sport, cultuur of welzijn, zoals meedoen aan schoolreisjes, muziekles of lid worden van een sport- of scoutingvereniging of het verstrekken van een fiets. Leergeld biedt deze kinderen daarmee een springplank, waardoor zij opbloeien, kennis en vaardigheden ontwikkelen en eigenwaarde krijgen.

Alle bijdragen worden in natura verstrekt of betaalt Leergeld rechtstreeks aan scholen of verenigingen. ‘

Lees HIER meer informatie en hoe u in contact kunt komen met Stichting Leergeld.

 

Nieuws

  • Roos naar de halve finale

    Roos uit groep 8 heeft zaterdagmiddag 16 maart meegedaan aan de ...  Lees verder »

Aanmelden op 't Ruimteschip

Hebt u interesse in ’t Ruimteschip?
Wilt u uw kind aanmelden?
Wilt u persoonlijke informatie?
Loop gewoon de school binnen, op ’t Ruimteschip is heel veel mogelijk dus ook een rondleiding zonder afspraak. Maar soms lukt dat niet en is het maken van een afspraak beter.

Lees verder »

Contact


RK Basisschool ’t Ruimteschip

 

Bezoekadres:
Marsstraat 2
1716 WH Opmeer

 

Postadres:
Postbus 53
1715 ZH Spanbroek

 

T: 0226 352552
E: directie.ruimteschip@skowf.nl

Alle contact gegevens »

R.K. basisschool ’t Ruimteschip

Contact

Marsstraat 2
1716 WH Opmeer

T: 0226 – 352552
E: directie.ruimteschip@skowf.nl

RK Basisschool ’t Ruimteschip
Marsstraat 2
1716 WH Opmeer

© 2016. SKO West-Friesland. Niets uit deze uitgave mag worden gekopieerd of hergebruikt op enigerlei wijze, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming.
Concept & Realisatie: Eyefun, Amsterdam