5 juli 2017: Jubileumdag 40 jaar Ruimteschip

’t Ruimteschip bestaat dit schooljaar 40 jaar.

Dat hebben we gevierd op woensdag 5 juli 2017.

Hier alle nieuws en informatie over de organisatie.

Speciale Ruimtepost: terugblik op Jubileumdag

Lees hier de Ruimtepost 45, de speciale editie met de terugblik op en de leuke momenten van de Jubileumdag: Ruimtepost 45 Jubileumdag

Kort verslag

Woensdag 5 juli hebben we op fantastische manier de Jubileumdag gevierd. Een dag met een gouden randje, omlijst door een stralende zomerzon. Vanaf de opening door burgemeester Nijpels en Hans Vermeulen (voorzitter College van Bestuur) was het een dag in een geweldige Ruimteschipsfeer. Een echte kermis op en rond het schoolterrein met een zweef en een stormbaan van 16 meter, een schiettent en een ijsboer: alles was aanwezig. Ondertussen kwamen vele ouders, oud-leerlingen en buren de school bezoeken voor de kunsttentoonstelling en de tentoonstelling over het 40-jarig bestaan van de school. De vele taarten, gebakken door de kinderen, gingen er in als koek, ook bij de verzorgingshuizen die werden verrast met de traktaties. De barbecue voor bijna 300 personen was een happening op zich. In een gemoedelijke sfeer verliep deze, iedereen genoot.

Kortom: ’t Ruimteschip heeft zich van haar beste kant laten zien.  Samen hebben we feest gevierd, samen hebben we ook geholpen de dag te laten slagen.

Alles op een rij

In twee extra Ruimteposten is alle informatie over de Jubileumdag nog eens extra op een rijtje gezet. Deze speciale Ruimteposten zijn ook hier te lezen: Ruimtepost 44 Info Jubileumdag en Ruimtepost 45 Extra Info Jubileumdag

Barbecue

Een van de activiteiten van de Jubileumdag was een grote barbecue. Onder het motto “40 jaar vieren we samen” nodigden we alle leerlingen, ouders, medewerkers, maar ook oud-leerlingen, oud-ouders en oud-medewerkers uit dit met ons mee te vieren.

De barbecue begon om 17.00 uur, aanmelden vooraf was noodzakelijk i.v.m. de organisatie. Uiteindelijk hebben zich bijna 300 geïnteresseerden aangemeld.

Poster: hang hem voor de ramen

Woensdag 24 mei hebben de kinderen de feestposter mee naar huis gekregen (klik HIER).
Een mystery-fotograaf heeft een foto gemaakt van een poster achter een raam in Opmeer. Het bleek het huis van de fam. Groot, Aardebaan 36. Zij kregen de bijdrage voor de barbecue retour.
Aan de achterkant van de poster staat het programma in grote lijnen. Deze informatie is ook HIER te lezen.

Schilderen gebakschotels

Onder leiding van Nicolette Veenman van Atelier Nickies hebben de kinderen in groepjes gebakschotels beschilderd. Dit gebeurde op maandag 26, dinsdag 27, woensdag 28 of donderdag 29 juni. De kinderen van de groepen 5 t/m 8 gingen onder leiding van een ouder naar het atelier aan de Houtduif, voor de onderbouwkinderen kwam Nicolette naar school.

Nieuws

  • Overblijven met Edith: account aanmaken.

    Als u uw kind wilt laten overblijven (ook al is het incidenteel of ...  Lees verder »

Aanmelden op 't Ruimteschip

Hebt u interesse in ’t Ruimteschip?
Wilt u uw kind aanmelden?
Wilt u persoonlijke informatie?
Loop gewoon de school binnen, op ’t Ruimteschip is heel veel mogelijk dus ook een rondleiding zonder afspraak. Maar soms lukt dat niet en is het maken van een afspraak beter.

Lees verder »

Contact


RK Basisschool ’t Ruimteschip

 

Bezoekadres:
Marsstraat 2
1716 WH Opmeer

 

Postadres:
Postbus 53
1715 ZH Spanbroek

 

T: 0226 352552
E: directie.ruimteschip@skowestfriesland.nl

Alle contact gegevens »

R.K. basisschool ’t Ruimteschip

Contact

Marsstraat 2
1716 WH Opmeer

T: 0226 – 352552
E: directie.ruimteschip@skowestfriesland.nl

RK Basisschool ’t Ruimteschip
Marsstraat 2
1716 WH Opmeer

© 2016. SKO West-Friesland. Niets uit deze uitgave mag worden gekopieerd of hergebruikt op enigerlei wijze, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming.
Concept & Realisatie: Eyefun, Amsterdam