7 februari: Winter in je Bol

Winter in je Bol: Verslag

Vrijdagmiddag 7 februari waren de groepen 7 en 8 van Bonifatiusschool en ’t Ruimteschip gastheer en -vrouw van bijna 90 gasten (heel veel ouderen, een paar ouders) van Winter in je Bol.
Het werd een geslaagde middag. Na de koffie met iets lekkers (gebakken door de kinderen) gingen de gasten, begeleid door de kinderen, een circuitje doen langs vier onderdelen. De creatieve workshops werd verzorgd door Nicolette Veenman (“Nickies”) die bordjes ging schilderen. De muzikale workshop was aangeboden door Muziek Opmeer en werd verzorgd door Ronald Spanjaard. Bij de sportieve workshop deden de gasten en de kinderen spelletjes met elkaar en bij de informatieve workshop vertelden Syrische vluchtelingen (waaronder onze leerlingen Malva en Alland) hun verhaal. Geëmotioneerd hoorden de gasten de verhalen achter de vlucht uit Syrië. De Syrische hapjes tussendoor lieten de gasten zich goed smaken.
Nadat allen zich in de leshal hadden verzameld, werd de wintermaaltijd (boerenkool met rookworst) geserveerd door de kinderen. Bij de voorbereidingen (aardapelen schillen) hadden ze nog geholpen, het koken werd verzorgd door Sjaak Beerepoot (Stichting Award).
UIt de vele positieve reacties mogen we opmaken dat het een geslaagde middag was. De kinderen hebben zich van hun beste kant laten zien: van welkom, via kaartjescontrole tot de garderobe; van gastenbegeleider tot bardienst; van toiletbewaking tot afwas. Mooi om het plezier van de ouderen te koppelen aan het enthousiasme van de kinderen.

Winter in je Bol is een samenwerking van ’t Ruimteschip, Bonifatiusschool, Stichting Samen en Stichting Award Opmeer.

7 februari: Winter in je bol aankondiging

‘Zomer in je bol’ heeft een zusje: ‘Winter in je bol’.

Weet u het nog? Juni 2019 sloegen de Bonifatiusschool, ’t Ruimteschip en Stichting Award de handen ineen en kwam ‘Zomer in je bol’ tot stand. Een middag met koffie met gebak, muziek, spel en een driegangenmenu, verzorgd door de kinderen van groep 8 voor de ouderen uit de gemeenschap. Op het plein van de pastoor Meriusflat werd dit een groot succes.

Dat succes smaakte naar meer en dus organiseren we op vrijdagmiddag 7 februari ‘Winter in je bol’ (15.00 – 18.30 uur). Locatie dit keer: basisschool ’t Ruimteschip, Marsstraat 2, Opmeer.

Het wordt een middag met muzikale, creatieve, sportieve en informatieve activiteiten. Ook nu worden de deelnemers welkom geheten met koffie en iets lekkers en sluiten we af met een winterse maaltijd. Ook nu wordt de organisatie mede verzorgd door de kinderen van de basisschool en ook nu hopen we de ouderen uit Spanbroek/Opmeer te mogen verwelkomen.

Deelnemen aan Winter in je bol kost € 5,00.

T/m 31 januari kan er op een van beide basisscholen worden ingeschreven.

Nieuws

Aanmelden op 't Ruimteschip

Hebt u interesse in ’t Ruimteschip?
Wilt u uw kind aanmelden?
Wilt u persoonlijke informatie?
Loop gewoon de school binnen, op ’t Ruimteschip is heel veel mogelijk dus ook een rondleiding zonder afspraak. Maar soms lukt dat niet en is het maken van een afspraak beter.

Lees verder »

Contact


RK Basisschool ’t Ruimteschip

 

Bezoekadres:
Marsstraat 2
1716 WH Opmeer

 

Postadres:
Postbus 53
1715 ZH Spanbroek

 

T: 0226 352552
E: directie.ruimteschip@skowf.nl

Alle contact gegevens »

R.K. basisschool ’t Ruimteschip

Contact

Marsstraat 2
1716 WH Opmeer

T: 0226 – 352552
E: directie.ruimteschip@skowf.nl

RK Basisschool ’t Ruimteschip
Marsstraat 2
1716 WH Opmeer

© 2016. SKO West-Friesland. Niets uit deze uitgave mag worden gekopieerd of hergebruikt op enigerlei wijze, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming.
Concept & Realisatie: Eyefun, Amsterdam