Sinterklaasverhaal 2020

In grote lijnen volgen we op ’t Ruimteschip de lijn van het NTR Sinterklaasjournaal. Daar tussendoor krijgen we af en toe pi-mails (‘e-mails van piet’) van onze schoolpieten. Hierin vertellen ze over hun avonturen, waarbij ze soms hulp vragen van de kinderen.
In deze rubriek houden we u op de hoogte van de voorbereidingen op de komst van Sinterklaas en de activiteiten rond Sinterklaas.

Surprises

Groep 7-8 heeft de Sint geweldig geholpen: wat een prachtige surprises zijn er gemaakt voor elkaar. Met de handen op de rug stonden de kinderen te kijken naar de surprises: welke zou voor mij zijn? Het allermooiste: er is nog geen verrassing onthuld.

Sint heeft op school gewerkt

Deze week ontdekten de kinderen dat Sinterklaas op school heeft gewerkt. In de onderbouwhal stond een bureau waaraan de kinderen duidelijk konden zien dat hij daar had gewerkt. Spannend.

Prijs! en een schoen

Vrijdagochtend, na de studiedag, vonden de kinderen twee boodschappentassen met prijsjes en traktaties. Sint had die beloofd bij het winnen van de bingo’s.
Maar de kinderen merkten ook een schoen bij de schoorsteen. En die stond er woensdag nog niet! Maar was dat niet de schoen van Sinterklaas? Een kind wist het zeker: “Ik ruik het.”

Let op de bingokaarten!

Via twee pi-mails (lees nummer drie HIER en nummer vier HIER) werden we door de pieten gewaarschuwd dat we goed moesten letten op de bingokaarten: omdat er deze week om prijzen kon worden gespeeld werd er op de kaarten geloerd. Omdat meester Rein de sleutel van zijn kluis thuis had laten liggen was goede raad duur en werd groep 7-8 ingeschakeld om op school te blijven slapen om de kaarten te bewaken.
Woensdagmorgen vonden de kinderen van de andere groepen de oudste kinderen dan ook slapend, maar wel met de kaarten onder de kussens, slapend aan.

Dinsdag 24 november: Pietenpad

Dinsdagmorgen was het jaarlijkse Pietenpad. Kinderen konden in groepjes langs zes Sinterklaas-activiteiten varërend van de pietengym tot de beebot, van het zingen en spelen van liedjes tot een quiz.
Kinderen van groep 8 begeleidden de groepjes langs de activiteiten, kinderen van groep 7 leidden de activiteiten. De leerkrachten keken trots toe op de saamhorigheid, de zorgzaamheid en de gezelligheid in school. Ee parel zo’n ochtend.

Donderdag 19 november: Bingo met de Sint

Toen de kaarten gevonden waren, zat de hele school donderdagmiddag klaar om bingo te spelen. De kleuters werden geholpen door groep 7-8. Gelukkig had meester Rein een code van de Sint gekregen en kregen we rechtstreekse verbinding met de Sint.

Vol verwachting klopt ons hart
Dag hoor

Pi-mail 2: 18 november

Donderdagochtend kwam de tweede pi-mail, of eigenlijk waren het er 2-in-1. In de eerste vertelden de pieten dat zij de school gebruiken vanwege de goede wifi om boodschappen te doen én om hun werk te doen: het is lekker warm, heerlijk rustig en iemand loopt hen in de weg. In de tweede, later die nacht, ontdekken ze dat ze hun bingokaarten kwijt zijn en dat terwijl ze zo graag met Sint een spelletje bingo doen aan het eind van hun werkdag.
Omdat de bingokaarten alleen donderdag geldig waren, werd de kinderen gevraagd om de kaarten te zoeken. Dan mochten ze ’s middags met Sint een spelletje bingo doen. Lees HIER de pi-mail.
Meester Rein werd gebeld om het goede nieuws te vertellen en te vragen of die een lijntje voor de bingo had naar de Sint.

Zoeken in alle gaten en hoeken en boeken

Kleuters schakelen snel

Na de komst van de Goedheiligman in Nederland en daarna ook in Opmeer schakelden de kinderen van groep 1-2 snel van het thema ‘Oceanen’ naar Sinterklaas. Het wrak dat op de bodem van de oceaan lag, was binnen een dag omgetoverd tot Pakjesboot 12.

Pi-mail 1: 17 november

Maandag vroegen de kinderen er al om, maar dinsdag lag hij dan toch op het bureau van meester Rein: de eerste pi-mail. Lees HIER deze pi-mail.

Nieuws

  • Ruimtepost en Nieuwsbrief Samen naar Samenwerking

    Lees hier de actuele Ruimtepost, onze (twee-)wekelijkse nieuwsbrief: ...  Lees verder »

Aanmelden op 't Ruimteschip

Hebt u interesse in ’t Ruimteschip?
Wilt u uw kind aanmelden?
Wilt u persoonlijke informatie?
Loop gewoon de school binnen, op ’t Ruimteschip is heel veel mogelijk dus ook een rondleiding zonder afspraak. Maar soms lukt dat niet en is het maken van een afspraak beter.

Lees verder »

Contact


RK Basisschool ’t Ruimteschip

 

Bezoekadres:
Marsstraat 2
1716 WH Opmeer

 

Postadres:
Postbus 53
1715 ZH Spanbroek

 

T: 0226 352552
E: directie.ruimteschip@skowf.nl

Alle contact gegevens »

R.K. basisschool ’t Ruimteschip

Contact

Marsstraat 2
1716 WH Opmeer

T: 0226 – 352552
E: directie.ruimteschip@skowf.nl

RK Basisschool ’t Ruimteschip
Marsstraat 2
1716 WH Opmeer

© 2016. SKO West-Friesland. Niets uit deze uitgave mag worden gekopieerd of hergebruikt op enigerlei wijze, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming.
Concept & Realisatie: Eyefun, Amsterdam