Sinterklaasverhaal 2020

In grote lijnen volgen we op ’t Ruimteschip de lijn van het NTR Sinterklaasjournaal. Daar tussendoor krijgen we af en toe pi-mails (‘e-mails van piet’) van onze schoolpieten. Hierin vertellen ze over hun avonturen, waarbij ze soms hulp vragen van de kinderen.
In deze rubriek houden we u op de hoogte van de voorbereidingen op de komst van Sinterklaas en de activiteiten rond Sinterklaas.

Donderdag: Bingo met de Sint

Toen de kaarten gevonden waren, zat de hele school donderdagmiddag klaar om bingo te spelen. De kleuters werden geholpen door groep 7-8. Gelukkig had meester Rein een code van de Sint gekregen en kregen we rechtstreekse verbinding met de Sint.

Vol verwachting klopt ons hart
Dag hoor

Pi-mail 2: 18 november

Donderdagochtend kwam de tweede pi-mail, of eigenlijk waren het er 2-in-1. In de eerste vertelden de pieten dat zij de school gebruiken vanwege de goede wifi om boodschappen te doen én om hun werk te doen: het is lekker warm, heerlijk rustig en iemand loopt hen in de weg. In de tweede, later die nacht, ontdekken ze dat ze hun bingokaarten kwijt zijn en dat terwijl ze zo graag met Sint een spelletje bingo doen aan het eind van hun werkdag.
Omdat de bingokaarten alleen donderdag geldig waren, werd de kinderen gevraagd om de kaarten te zoeken. Dan mochten ze ’s middags met Sint een spelletje bingo doen. Lees HIER de pi-mail.
Meester Rein werd gebeld om het goede nieuws te vertellen en te vragen of die een lijntje voor de bingo had naar de Sint.

Zoeken in alle gaten en hoeken en boeken

Kleuters schakelen snel

Na de komst van de Goedheiligman in Nederland en daarna ook in Opmeer schakelden de kinderen van groep 1-2 snel van het thema ‘Oceanen’ naar Sinterklaas. Het wrak dat op de bodem van de oceaan lag, was binnen een dag omgetoverd tot Pakjesboot 12.

Pi-mail 1: 17 november

Maandag vroegen de kinderen er al om, maar dinsdag lag hij dan toch op het bureau van meester Rein: de eerste pi-mail. Lees HIER deze pi-mail.

Nieuws

Aanmelden op 't Ruimteschip

Hebt u interesse in ’t Ruimteschip?
Wilt u uw kind aanmelden?
Wilt u persoonlijke informatie?
Loop gewoon de school binnen, op ’t Ruimteschip is heel veel mogelijk dus ook een rondleiding zonder afspraak. Maar soms lukt dat niet en is het maken van een afspraak beter.

Lees verder »

Contact


RK Basisschool ’t Ruimteschip

 

Bezoekadres:
Marsstraat 2
1716 WH Opmeer

 

Postadres:
Postbus 53
1715 ZH Spanbroek

 

T: 0226 352552
E: directie.ruimteschip@skowf.nl

Alle contact gegevens »

R.K. basisschool ’t Ruimteschip

Contact

Marsstraat 2
1716 WH Opmeer

T: 0226 – 352552
E: directie.ruimteschip@skowf.nl

RK Basisschool ’t Ruimteschip
Marsstraat 2
1716 WH Opmeer

© 2016. SKO West-Friesland. Niets uit deze uitgave mag worden gekopieerd of hergebruikt op enigerlei wijze, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming.
Concept & Realisatie: Eyefun, Amsterdam