MR: Even voorstellen, wie zijn wij?

Hieronder zullen de MR-leden zich even voorstellen:

De oudergeleding:

 Ik ben Michael Zwan vader van Jelle en Anne en echtgenoot van Marit. Ik werk als werkvoorbereider bij ToekomstBouw in Andijk. Mede door een ludieke actie van Bianca en Katinka ben ik in de medezeggenschapsraad van de Werenfridusschool gestapt. Ik vind het interessant om mee te praten en te beslissen over het beleid wat er gevoerd wordt op de school waar mijn beide kinderen les krijgen. Niet alleen het beleid wordt er besproken, maar uiteenlopende zaken die iedereen aan gaan.

Mocht je rondlopen met een vraag, wees niet bang en stel deze aan één van de MR leden.

***********************************
Ik ben Karin Bot, moeder van twee kinderen, Mirte en Ronan en getrouwd met Frank.
Samen met mijn man run ik met heel veel plezier Café Restaurant en Cateringservice ’t Fortuin in Wervershoof. Naast mijn werkzaamheden in ’t Fortuin vind ik het ontzettend leuk om betrokken te zijn bij de schoolperiode van mijn  kinderen op de Werenfridusschool. Na  enkele jaren leesmoeder en computerhulp leek het mij nu interessant, leuk en leerzaam om me te verdiepen in de achtergronden van de school, mee te werken aan de kwaliteit van de school en te zorgen voor een goed beleid.
Sinds 2014 ben ik dan ook lid van de oudergeleding van de medezeggenschapsraad.
De MR kan zorgen voor een positieve schakel tussen ouders en leerkrachten.
Ik hoop dat ook dat ouders ons weten te vinden als er vragen en/of opmerkingen zijn!
Mijn doel is; een positieve bijdrage te  leveren binnen de MR, om zo mede de kwaliteit van de school te waarborgen.
***********************************

Mijn naam is Ger Bosman. Ik ben getrouwd met Monique en wij hebben twee kinderen. Calvin zit op de Stormvogel in Hoorn, dat is een school voor voortgezet speciaal onderwijs. Groep 1/2 heeft hij nog op de Werenfridussschool doorlopen. Tristan gaat altijd met veel plezier naar de oudste school van Wervershoof. In het dagelijks leven werk ik bij Interpack in Andijk. Dat is een bedrijf dat voornamelijk bloembollen en plantuitjes verpakt. Daarnaast maken we veel pindanetjes en pindaslingers om de vogels de winter door te helpen. In mijn vrije tijd ben ik vaak op het voetbalveld van VVW te vinden. Het begeleiden en trainen van jeugdspelers vind ik erg leuk.

Het lijkt mij leuk om als man in de MR te zitten, dan kunnen we een beetje tegengas geven aan alle vrouwen in deze raad. Door al eens in de keuken van een andere school meegekeken te hebben denk ik, dat ik met wat nieuwe ideeën een positieve bijdrage kan leveren aan de totstandkoming van een stabiele, betrouwbare en veilige organisatie op school. Het is belangrijk dat zowel de leraren, ouders/verzorgers als de leerlingen blijven zoeken naar verbeterpunten en zo te streven naar een optimale leeromgeving voor iedereen. Als er ouders zijn met goede ideeën, die de kwaliteit van het onderwijs op onze school kunnen verbeteren, kunnen ze mij hier altijd over aanschieten.
***********************************

In 2013 starte mijn zoon Josef San Buis zijn basisschool carrière op de Werenfridus. Na 2 schooljaren te hebben meegemaakt als Mamma werd ik gevraagd om als ouder zitting te nemen in de medezeggenschapsraad. Na even prakkiseren werd dit een natuurlijk Ja! De kinderen van de Werenfridus verdienen een rijke schooltijd waarin ze zullen vallen maar ook weer opstaan, waar ze foutjes en vriendjes mogen maken, ze creatief uitgedaagd worden, ze af en toe een traan laten en waar ze zich veilig voelen om dat te ook doen. Waarin ze lachen en plezier maken, maar bovenal een rijke schooltijd die wordt gevuld met goed onderwijs. Ik ben van mening dat een kind wat met zijn klein voetjes op deze mooie wereld wordt gezet niet vanzelf groot en gelukkig wordt. Daar kunnen wij als volwassenen, ouders en leerkrachten voor een heel groot deel bij helpen. Mijn naam is Antoinet Zwan, ik ben 42 jaar en getrouwd met Joost Buis (die zich een trotse Pappa voelt). Met ruim 23 jaar ervaring met kinderen, personeel en ouders in de kinderopvang hoop ik een goed aanvulling in dit team te zijn.
***********************************

De personeelsgeleding:

Ook ik zal mij even voorstellen. Mijn naam is Bianca Termeulen. Ik werk met veel plezier op de Werenfridus. Sinds 2007 ben ik lid van de MR. Ik vind het belangrijk om betrokken te zijn bij de school. Samen moeten we zorgen voor een goed beleid zodat de kinderen goed onderwijs krijgen.

 

 

 

*********************************

Wendy van de Swaluw

 

 

 

 

***********************************

**VACATURE**

*************************************

Adviserend lid:

ben Frans van Doorn, ondertussen alweer ruim 13 jaar als directeur op de Werenfridus werkzaam. Ik heb de afgelopen 37 jaar 4 jaar als leerkracht gewerkt in Wognum en vervolgens 17 jaar in het speciaal basisonderwijs in Hoorn op de Wissel: als leerkracht, als intern begeleider en als interim directeur. Vervolgens heb ik de overstap gemaakt naar het reguliere basisonderwijs in Middenmeer en nu al weer een tijdje als directeur op de Werenfridus wat me uitstekend bevalt. Binnen de MR heb ik een adviserende rol waar ik graag gebruik van maak, omdat het van belang is dat een organisatie duidelijk en transparant hoort te zijn en waarbij alle geledingen (leerkrachten en ouders) op de hoogte moeten kunnen zijn van wat er speelt. En de materie is best wel eens lastig en ingewikkeld. De MR als klankbord, adviseur en beslisser: een hele klus, maar ik heb er alle vertrouwen in!

Nieuws

 • Informatie Werenfridus voor de nieuwe leerlingen.

  Informatie-Werenfridus-2019- Lees verder »

 • Werenfridus inde krant 2018-2019

  Auxilia – For a Purpose Stralende kerst in de Werenfridus ...  Lees verder »

 • Kersttijd op de Werenfridus

  Kerst op de Werenfridus Zoals elk jaar zingt het team kerstliedjes ...  Lees verder »

Agenda

 • Agenda Werenfridus

  10-14 juni Junivakantie 17 juni Weer naar school. 17 juni De ...  Lees verder »

Werenfridus basisschool

Dorpsstraat 75

1693 AC Wervershoof

tel:0228 58 17 39

Werenfridus

Dorpsstraat 75

1693 AC Wervershoof

© 2016. SKO West-Friesland. Niets uit deze uitgave mag worden gekopieerd of hergebruikt op enigerlei wijze, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming.
Concept & Realisatie: Eyefun, Amsterdam